Cevap: Sabıka nasıl silinir
ben 2009 temmuz AyındA 2,5 Aylık (300 saat) kAMu yararına çAlışma cezasını tAmAmladım.hemen bAşvurup sAbıkA kAydımı sildirebilirmiyim. (18 Altına sigara satmaktAn)
AyrıcA 5 yıl beklemek gerekir mi.bu durum değişmiş sAnırım.birde forumlArda bir yAnlış anlAma mı var ben mi yanlış anladım..sAbikA kAydı silinmesi ile Arşiv kAydı sildirme değişik mevzuAt içeriyor sAnırım.....
fikirlerini esirgemeyen herhese selamlar saygılAr sunarım.
bu konudA bilgisi olAN vArsa yArdımcı olurmu acAbA.teşekkürler...
Alıntı:
alper3 rumuzlu üyeden alıntı
bu konudA bilgisi olAN vArsa yArdımcı olurmu acAbA.teşekkürler...
Bildiğim kadarıyla cezanızı tamamladığınız için , Adli sicil ve istatistik genel müdürlüğüne başvurup adli sicil kaydınızı sildirebiliyorsunuz .. Başvuru Telefonu :
+90-312-4316120 burdan bilgi alabilirsiniz.
Alıntı:
alper3 rumuzlu üyeden alıntı
ben 2009 temmuz AyındA 2,5 Aylık (300 saat) kAMu yararına çAlışma cezasını tAmAmladım.hemen bAşvurup sAbıkA kAydımı sildirebilirmiyim. (18 Altına sigara satmaktAn)
AyrıcA 5 yıl beklemek gerekir mi.bu durum değişmiş sAnırım.birde forumlArda bir yAnlış anlAma mı var ben mi yanlış anladım..sAbikA kAydı silinmesi ile Arşiv kAydı sildirme değişik mevzuAt içeriyor sAnırım.....
fikirlerini esirgemeyen herhese selamlar saygılAr sunarım.
Araştırırsanız sorunuzun cevabını bulurdunuz ama ben genede cevaplayım.Malum bizde araştıra araştıra çoğu konuda bilgi sahibi olduk.Sabıka kaydınız yeni kanuna göre zaten silindi..Yani silinip arşive alındı.Arşivden sildirmeniz için de 5 yıl geçmesini beklemeniz gerekiyor.Arşiv kayıtlarının silinebilir olanları mahkemeye başvurunuzla siliniyor.Sizin suçunuz silinebilir suçlardanmı orasını tam bilmediğimden cevaplamayım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Saygılar
benimde bir sorum olucaktı 2008 şubat ayında kesinleşmiş 1 yıl 8 aylık bir cezam var bu ceza ertelendi ve 2 ay sonunda infaz edilmiş sayılcak bu süreden sonra sicilimden silinirmi yoksa 5 senelik bir süre söyleniyor bu süreyi tamamlamak için 3 sene dahamı beklemem gerekicek bilgili üyelerden cevap bekliyorum saygılar...
Sn 1978 arşiv kaydi gercekten silinebiliyor mu. ya da bu konuda bilgisi olanlar bana yardimci olabilir mi. arşiv kaydının silinmesi hangi suçlar icin gecerli.teşekkürler
ben 97 yılında siyasi sebeblerden dolayı memura mukavemetden ceza aldım.98 başka bi davanın devamındanda örgüte yardım ve yataklık maddesinden tekrar hüküm giydim.98 deki davadan 99 yılının sonunda tekrar ceza kesinleşince tutuklandım.ve 2000 sonundaki afdan yararlanıp çıkdım.normal çıkış tarihim 21.07.2003 dü.benim bu durumdan dolayı adli sicil kaydımı sildirmem için kaç yıl dolması gerekir.cezayı adana dgm vermişdi.başka bi ildeki adliyeden sildire bilirmiyim?
normalde cezanızi tamamladıktan sonra sicil kaydınız siliniyor. ben de sabıka kaydımi sildirmek icin cok uğraştım ordan biliyorum. ama bildigim kadari sabıka sildirme suçlara göre değişiyor. sizi yanlis yönlendirmek istemem. uzman biri cevap verir mutlaka. onlar sizi bilgilendirir. ama acikcasi sabıka kaydını sildirmenin hiçbir anlamı yok gibi geldi bana. çünkü altında da not düşüyorlar arşiv kaydi var diye. yani sabıkalı olduğunuz orda belli oluyor.
Cevap: Re: Sabıka nasıl silinir
bence tümü ile insan haklarına aykırı bir uygulama bilmiyorum aihm kararları ne yönde ama cezasını çekmiş bir insanın sabıkasının kamu yada özel fark etmez çıkıyor olması ikinci bir ceza yönünde kişiye..şu anda uygulama nedir bilmiyorum ama bence bu kayıtlar sadece emniyette ve savcılıkta bulunuyor olmalı başka bir yerde kişinin karşısına çıkmamalı emniyet vs için ise suçlu takibi açısından gereği var tabii ki de
Cevap: Re: Sabıka nasıl silinir
2.ne yaparsak yapalım, ne olursak olalım: "karıncayı incitmemiş, her yaşlıyı karşıya geçirmiş, her zorluğun üstesinden gelmiş, harama el sürmemiş", yine de bir kağıda bağlıdır temizliğimiz...
"kimse elimiz yüzümüz güzel, zihnimiz berrak, alnımız ak" diye kabullenmez bizi, -yıllar sonra ewe dönerken babamız bile temiz kağıdı ister belki- bilgisayar hata yapsa, ordaki memur bize kıl olsa, biricik "temiz kağıdı"mıza, "önüne geleni çiğnemiş, asmamış da beslemiş, lüllükten emmiş" falan yazsa bittiğimizin resmidir...
şimdi arkadaşlar herkes bimer aracılığıyla başbakanlığa mail atsın sabıka kaydı siliniyor fakat arşivde duruyor arşivde durması demek hiç bir şekilde devlet işine girememek demektir şayet insanlar bir ömür affetmiyecekseniz o zaman adalet nerde bu insan nasıl topluma kazanılsın kesinlikle insan onuruna aykırı bir tutum bu şeklide olan herkes bimer yazssın karşısına gelen formu doldursun ve sabıka kaydının sadece kayıt yönünden degil arşiv yönünden silinmesi için kanunun degişmesi için sanmayın bu kanunlar gökten indi kesinlikle nasıl bu kanunları koyuyorlarsa aynı şekilde degiştirebilirlerde uygulamalar kaderiniz olup ömür boyu sabıkalı kalmayın saygılar
allah bile tövbe edeni affeder siz ise insanları ömür boyu kamudan mahrun bırakıyorsunuz adalet nerde suçunu çeken insan kesinlik le artık hiç bir yerde sabıkası olmamalı kaldıki kagıt parçasına bakıp işlem yapılması ne kadar dogru hiç sabıkası olmayan memur ların suç işledini görünce hiç bir yerde duydunuz mu sabıkalı kamu ya giren birinin suç işledini işlemez o cezasını cekmiş herşeyin farkında artık bimerden mail atalım durmayalım