Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
dunyavatandasi rumuzlu üyeden alıntı
Size katılıyorum. 3-4 yıl çok abartılı. Daha önce genel başvuran tanıdıklarım 12-24 ay arasında süreç geçti. Bende 2022 il yarısı için umutluyum, gelişmeleri buradan yazarım.
Merhabalar,
29.06.2018 gün sayımı için başvuru
05.11.2018 Evrak teslimi
09.06.2021 de vatandaşlığı kazandım
Hemen hemen 3 sene sürdü.
Bazı meslekler süreci etkileyebilir, benim fikrim. Mesela, doktor/diş hekimi olanların çok daha kısa sürede vatandaşlık kazandıklarına şahit oldum.
Tapatalk kullanılarak gönderildi
Asıl süreç pandemi döneminde geçmesine rağmen yine makul sürede onaylanmış. 21 ay. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bize.
Alıntı:
samisuzi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
2019 Aralık ta genel olarak türk vatandaşlığına başvurdum.
13.02.2020 parmak izi
16.06.2020 komisyon
17.07.2020 dodyam ankaraya gitti ve o tarihte belge inceleme oldu.
2020 ARALIK ayı soruşturma ve değerlendirme
09.08.2021. listeye dahil edilecektir
20.08.2021 listeye dahil edilmiştir.
20.09.2021 Vatandaşlık onaylanmıştır.
Benim başvuru sürecim bu şekilde .bekleyen herkese bol şans ve sabır diliyorum .[emoji846]
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
- - - Güncellendi - - -
Evet sizinki biraz uzun sürmüş. Süreç algoritması ilginç işliyor :D ama umutluyum. Vatandaşlığınız hayırlı olsun.
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
29.06.2018 gün sayımı için başvuru
05.11.2018 Evrak teslimi
09.06.2021 de vatandaşlığı kazandım
Hemen hemen 3 sene sürdü.
Bazı meslekler süreci etkileyebilir, benim fikrim. Mesela, doktor/diş hekimi olanların çok daha kısa sürede vatandaşlık kazandıklarına şahit oldum.
Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı:
samisuzi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
2019 Aralık ta genel olarak türk vatandaşlığına başvurdum.
13.02.2020 parmak izi
16.06.2020 komisyon
17.07.2020 dodyam ankaraya gitti ve o tarihte belge inceleme oldu.
2020 ARALIK ayı soruşturma ve değerlendirme
09.08.2021. listeye dahil edilecektir
20.08.2021 listeye dahil edilmiştir.
20.09.2021 Vatandaşlık onaylanmıştır.
Benim başvuru sürecim bu şekilde .bekleyen herkese bol şans ve sabır diliyorum .[emoji846]
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Öncelikle bu uzun bir bekleme sürecinden sonra TC Vatandaşlığını kazandığınız için tebrik ederim. Kendim kazanmış gibi mutlu oldum. Darısı biz sabırla bekleyenlerin başına.
Sizin sürecin ilerleme süresi benimkiyle hemen hemen aynıymış. Demek benim listeye dahil edilmem Mayıs 2022'de ve vatandaşlık onayı Haziran 2022'de olacakmış.
Tekrar kutlarım. Hayırlı ve uğurlu olsun.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Şu anda yatırım yolu ile istisnai yoldan başvuranların vatandaşlık başvuruları dahi 6 aydan fazla sürüyor.
Genel yoldan başvuranların 3 yıldan önce sonuçlandığını görmedim. Daha uzun süren de olabilir.
Elbette Türkiye'de kalma süresi daha uzunsa, arşiv araştırması da daha uzun sürüyor.
Bu nedenle, ATAYURT ve dünyavatandaşı'nın başvuruları en erken 2024 yılı içinde sonuçlanır.
2025'e de kalabilir.
Merhabaalr, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/04/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir ve anı gün yani
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
31/08/2021 karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. diye yazıyor ve bakalım ne zaman sonuçlanacaktır inşallah.
10/09/2021 Vatandaşlığım tarafıma tebliğ edildi. TC Vatandaşı oldum:) Darısı gruptaki bütün arkadaşların başına..
"Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir."
Bu ne demeke şimdi :) lütfen olumlu bir şeyler söyleyin.
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
Merhabaalr, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/04/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir ve anı gün yani
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
31/08/2021 karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. diye yazıyor ve bakalım ne zaman sonuçlanacaktır inşallah.
10/09/2021 Vatandaşlığım tarafıma tebliğ edildi. TC Vatandaşı oldum:) Darısı gruptaki bütün arkadaşların başına..
Merhabalar,
Öncelikle hayırlı olsun :) sizin adınıza çok sevindim. Sizinki de istisnai başvuru için makul bir sürede sonuçlanmış. Darısı başımıza
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
"Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir."
Merhabalar,
Önceki başvuran arkadaşların başvurusundan yola çıkarak büyük ihtimalle vatandaşlığı kazandınız. Yine de sistemden takip etmek lazım. Anladığım kadarıyla sizin başvuru süreciniz 23 ay sürmüş. Başvurunuz pandemi sürecine denk gelmiş olmasından dolayı makul bir süre bence. Sonuç ile ilgili bizleri de bilgilendirin lütfen.
herekse merhaba. kendi dipsiz kuyumda dolasirken burayi yeni kesfettim :) surecim su sekilde. en son 2 soru soracagim cevaplayabilirseniz sevinirim
basvuru yeri adana, genel basvuru
-13 Temmuz 2020 belge teslim
-8 Eylül 2020 mülakat
-30 Mart 2021 arsiv arastirmasina gonderildi
-20 Nisan 2021 ek belge istendi (gecmis ikamet turleriyle ilgili karisiklik olmus ek belge istendi)
-17 Mayıs 2021 araştırma degerlendirme devam ediyor
-…..
soru 1: sizce surecim nasil ilerliyor? kalkip ankaraya gitmemde bir fayda olur mu? valilik bilgi vermiyor, ankara nufusu ariyorum acmiyor, faks bile cektim donus olmadi
soru 2: ben ayni zamanda bir turk vatandasiyla evliyim. bu sene 3yilimiz doldu. ben evliligi beklemeden gecen sene genelden basvurdum. sizce dogru mu yaptim yoksa bekleyip evlilikten basvursam daha mi hizli sonuclanirdi?
tesekkur
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Bildiğim kadarıyla arşiv araştırmasından sonra değerlendirme aşaması geliyor. Acaba sizinki direkt arşivden karar makamına mı geçmiş?
Aşağıdaki aşama çıkmadı mı size?
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Arşiv araştırması tam kaç gün sürmüş? Benimki şimdi 98 gün olmuş ve hala aynı yerdeyim 23/06/2021 den böyle bir mesaj yazıyor:
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
Alıntı:
arazmed rumuzlu üyeden alıntı
herekse merhaba. kendi dipsiz kuyumda dolasirken burayi yeni kesfettim :) surecim su sekilde. en son 2 soru soracagim cevaplayabilirseniz sevinirim
basvuru yeri adana, genel basvuru
-13 Temmuz 2020 belge teslim
-8 Eylül 2020 mülakat
-30 Mart 2021 arsiv arastirmasina gonderildi
-20 Nisan 2021 ek belge istendi (gecmis ikamet turleriyle ilgili karisiklik olmus ek belge istendi)
-17 Mayıs 2021 araştırma degerlendirme devam ediyor
-…..
soru 1: sizce surecim nasil ilerliyor? kalkip ankaraya gitmemde bir fayda olur mu? valilik bilgi vermiyor, ankara nufusu ariyorum acmiyor, faks bile cektim donus olmadi
soru 2: ben ayni zamanda bir turk vatandasiyla evliyim. bu sene 3yilimiz doldu. ben evliligi beklemeden gecen sene genelden basvurdum. sizce dogru mu yaptim yoksa bekleyip evlilikten basvursam daha mi hizli sonuclanirdi?
tesekkur
Evlilikten başvuru Genel başvuruya göre daha hızlı sonuçlanıyor, ama Yatırım başvurusu kadar hızlı değil. Hızlıdan yavaşa sıralarsak: Yatırım > Evlilik > Genel.
Ama 1 sene kaybetmeye değmezdi, iyi etmişsin erken başvurarak.
Sen faks atabilmişsin, ben onu bile yapamadım, sürekli meşgul çalıyordu. Ankara'ya gitmen bir fayda etmez bence. Süreç yavaş da olsa sonuçlanır. En uzun süreç arşiv araştırması oluyor bence, rahat 7-8 ayın var. Muhtemelen 2022de bir sonraki aşamaya geçersin.
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Evlilikten başvuru Genel başvuruya göre daha hızlı sonuçlanıyor, ama Yatırım başvurusu kadar hızlı değil. Hızlıdan yavaşa sıralarsak: Yatırım > Evlilik > Genel.
Ama 1 sene kaybetmeye değmezdi, iyi etmişsin erken başvurarak.
Sen faks atabilmişsin, ben onu bile yapamadım, sürekli meşgul çalıyordu. Ankara'ya gitmen bir fayda etmez bence. Süreç yavaş da olsa sonuçlanır. En uzun süreç arşiv araştırması oluyor bence, rahat 7-8 ayın var. Muhtemelen 2022de bir sonraki aşamaya geçersin.
Tesekkurler. İnsallah en kisa surede sonuclanir
Sent from my iPhone using Tapatalk