Tebrikler. Benimki sizden 2 hafta önce listeye eklenmişti ama bir kıpırdama yok. Hayır uğurlu olsun. Biz de bekliyoruz artık :)
Printable View
Tebrikler. Benimki sizden 2 hafta önce listeye eklenmişti ama bir kıpırdama yok. Hayır uğurlu olsun. Biz de bekliyoruz artık :)
Benim de salı günü değişti arkadaşlar saat 15:15 gibi ve hemen gidip aldım tebligatı mı çalışma iznimde 1 ocakta sona eriyordu valla sürpriz oldu ... inş herkese en kısa sürede sonuçlanır ...
Herkese merhaba geçen hafta SMS geldi ve bugün il nüfus müdürlüğüne başvurarak salı günü için komisyon tarihi aldık bu komisyonda neler soruluyor ve sonraki süreçte neler olacak konu hakkında bilgisi olanlar yanıtlarsa çok sevinirim
Bu arada başvurunun hangi aşamada olduğunu gösteren sistemde nasıl sorgulama yapabiliyorsunuz. Biz basvuru numarasına sahip değiliz bu bilgiyi nasıl öğreniriz lütfen yardımcı olursanız coook sevinicez
Merhabalar herkese evlilik yolu ile başvurumuzu yaptık. Bu süreçte istenen evrakları bir çok yere bakmama rağmen detaylı hiç bir yerde bulamadım. Mecbur NÜFUS müdürlüğüne gitmek gerekiyor. Bende kolaylık olsun diye sizlere hazırlanan evrakları yazmak istiyorum. Belki birlerinin işine yarar.
Evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda İstenen evraklar.
1- Vat 6 formu bu linkten ulaşabilirsiniz. https://www.nvi.gov.tr/kurumlar/nvi...._6_Evlenme.pdf
2- 2 adet biometrik fotoğraf
3- Pasaport Türkçe tercüme + noter tasdik
4- Oturum izni ikamet kartı noter tasdik olacak
5- Ülkesinden alınmış doğum belgesi apostilli+ Türkiye de tercüme +noter tasdik (evlilik cüzdanındaki anne baba doğum yeri bilgileri tercümeyle aynı olacak 1 harf uyuşmazlığında kabul etmiyorlar.
6- Evlilik cüzdanının işlem gören sayfalarının fotokopisi
7- Türk eşin kimlik fotokopisi
8- Türk eşin aile detayını gösteren e-devletten alınmış vukaatlı nüfus cüzdan örneği
9- Türk eşin e-devletten alınmış adres ikamet belgesi
--------BÜTÜN EVRAKLAR 1 ORJİNAL + 1 FOTOKOPİ 2 TAKIM OLARAK DÜZENLENECEK--------
10- Evraklar ile İSTANBUL İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE gidilecek doysa açmadan numara alınacak sıra gelince evraklar teslim edilecek. Sonrasında memur ZİRAAT BANKASINA harç parası yatırmak için bir dilekçe veriyor o dilekçe ile 2020 senesi için 115 TL para yatırılıyor. DEKONT 2 ADET DÜZENLENECEK, Bu dekontları İSTANBUL İl NÜFUS MÜDÜRLÜNÜNE teslim ediyorsunuz. Sonrasında memurun yönlendirmesi ile parmak izi kaydı yapılması için hemen yan bina olana İSTANBUL İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YABANCILAR şubeye gidiliyor ve ordan parmak izi için randevu alıyorsunuz. Onlarda evrak istiyorlar gözünüz korkmasın noter tasdik yok hepsini e-devletten alabileceğiniz ve fotokopi ile hazırlanan evraklar. Sonraki süreçler için sizleri yönlendirecekler. Uzun bir süreç Allah sabır versin herkese bir an önce vatandaşlık alır hak eden herkes inşallah. :ok:ok:ok
Merhabalar
Bugün eşimde bende polis tarafından arandık ve bazı sorular sordular. Benim cevaplarım ile eşiminkiler arasında fark oldu ve bizi yüz yüze görüşmeye çağırdılar. Bizden evlilik resimleri ve belgeler istediler. Bu durumda vatandaşlık almak için sıkıntı yaşarmıyız?
İl Emniyet Müdürlüğü gerekli incelemeyi yapıp dosyayı tamamladıktan sonra vatandaşlık başvurusunun kabulü için İçişleri Bakanlığı'na gönderiyor. Bakanlık ortalam 2-3 ay içinde size bildirimde bulunur.