Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Oh çok teşekkürler, umarım sorun olmaz, bende alıştım heryerde kimlik kullanıyorum, psağortu yanımda taşımıyorum. Vatandaşlık müdürlüğü de evimden uzak, geri dönmek çok zamanımı alır. Yalnız komisyona girdiğimde herkesten pasaport isteniyordu. Umarım istemezler 🙁
QUOTE=Merhouse;634548]pasaporta gerek yok, kimlik kartı önemli, bir arkadaşla konuşmuştum bu konuyu sadece kimlik kartı istemişler. (ikamet kartı)[/QUOTE]
Merhaba arkadaslar,
Mayis 2017 Istanbul , Genelden Basvurmustum.
Mart 2019 den beri Arastirma ve degerlendirme sureci devam ediyor yazisi cikiyordu. ( Nufustaki Memur Arastirman olumlu sonuclanmis diyordu)
Agustus 2019 bugun farkettim Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir. Yazisi cikiyor.
Acaba ne anlamina geliyor,
Arkadaşlar merhaba, tebligatımı aldım. Şimdi nüfus müdürlüğüne kimlik başvurusu için gidiyorum. Bu arada, tebligatı almaya gidenler yanında yabancı kimliğinizi, 2 adet vesigalık fotograf, ve kimlik fotokopisini istiyorum. Fotograf almaya aklıma gelmedi, orda acele çektirmek zorunda kaldım ve son an yetiştim.
Mutlu son.
Alıntı:
Merhouse rumuzlu üyeden alıntı
pasaporta gerek yok, kimlik kartı önemli, bir arkadaşla konuşmuştum bu konuyu sadece kimlik kartı istemişler. (ikamet kartı)
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba, tebligatımı aldım. Şimdi nüfus müdürlüğüne kimlik başvurusu için gidiyorum. Bu arada, tebligatı almaya gidenler yanında yabancı kimliğinizi, 2 adet vesigalık fotograf, ve kimlik fotokopisini istiyorum. Fotograf almaya aklıma gelmedi, orda acele çektirmek zorunda kaldım ve son an yetiştim.
Mutlu son.
Emel86 tebrikler, adınıza sevindim. Umarım en yakın zamanda biz de alırız. İlk başvurduğunuz andan beri kaç ay geçti?
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Alıntı:
Mutlu son.
Nüfus müdürlüğü kimliği ne kadar sürede veriyor. artık rahatlığa kavuştunuz, hayırlı olsun.
Evlilikten başvurum İstanbuldan yapıldı
12 mart 2018 ilk başvuru
1 hafta sonra Bayrampaşa yabancılar şübesine gittik ve bize parmak izi için randevu 6 temmuzda ramdevu verildi
6 temmuz parmak izi verdik ve sadece t.c. vatandaşı eşimı kısa süren mulakata aldılar
26 ocak 2019 da komisyon için mesaj geldi, hemen vatan caddesine gittik ve 6 mart için komisyon tarihi verildi.
Komisyondan 1 hafta sonra evraklar ankaraya gitti, 2 hafta sonra ankaraya ulaştı, ön inceleme aşamasına geçti.
20 nisan-29 mayıs arası arşiv araştırma süresi
29 mayıs sonrası inceleme ve değerlendirme devam etmektedir
8 ağustos 2019 karar makamına gönderilmiştir
22 ağustos - vatandaşlık başvurunuz tarafınıza tebliğ edilmesi için başvuru öakamına gelmeniz gerekiyor yazıyordu.
Ve bugün 23 ağıstosta bana geçici kimlik belgesi verildi, tebligatı imzaladım. Tebligatla adrese dayalı Sarıyer nüfüs müdürlüğüne gittim ve malesef memurun bilgisizliğinden beni içeri almadılar, randevu almanız gerekiyor denildi. Sonra eve geldiğinde nüfus müdürlüğünü aradım ve randevuya gerek yok dediler doğumla alakalı kimlik başvurusu yapacağım dediğinizde sizi randevusuz alıyorlar. Pazarteesi tekrar gideceğim. Sgk ya uğradım, orda da otomatik güncelleme geldi, t.c kimlik numaram değişmiş ve sigortam aktif. Sonra mahalleminiz muhtarına uğradım orda da baktırdım ve adım ve yeni t. C numaram adresimde değişmiş. İkametimde de otomatik güncelleme yapıldı. Bu şekilde . Tam 1 yıl 4 ay sürdü. Bu arada aralık ayında oturma iznimi yenilemiştim ve noter onaylı nushasını başvuru makamına götürmüştüm.
Pazartesi nüfüs müdürlüğüne gideceğim ve 3 gün içinde kimliği adresime yollayacaklarını söylediler.
Darısı bekleyenlerin başına. Hepinize bu zor yolculuğun mutlu şekilde bitmesini diliyorum. Desteğiniz için çok teşekkürler. Foruma girmeye devam edeceğim, sorularınız olursa yardımcı olamaya çalışacağım.
UOTE=Merhouse;634548]pasaporta gerek yok, kimlik kartı önemli, bir arkadaşla konuşmuştum bu konuyu sadece kimlik kartı istemişler. (ikamet kartı)[/QUOTE]
Bayrampaşada polis memurları beni ve eşimi kısa bir mülakata almışlardı ve üzerinden 5 ay geçti hala SMS gelmedi. Bu durumda Aksaray'daki nüfus müdürlüğüne gitmemizi söylemişlerdi. SMS konusunda aynı durum başına gelen var mı?
Alıntı:
Kracker rumuzlu üyeden alıntı
Bayrampaşada polis memurları beni ve eşimi kısa bir mülakata almışlardı ve üzerinden 5 ay geçti hala SMS gelmedi. Bu durumda Aksaray'daki nüfus müdürlüğüne gitmemizi söylemişlerdi. SMS konusunda aynı durum başına gelen var mı?
Bana SMS'in gelmesi yaklaşık 5 ay sürdü. Size de yakında gelir diye düşünüyorum ama yine de Vatan Caddesine gidip sormanızda fayda var.
Komisyon mesajını parmak izni sonrası 6,5 ay sonra aldım. Size de yakında gelir.
QUOTE=kosova77;634665]Bana SMS'in gelmesi yaklaşık 5 ay sürdü. Size de yakında gelir diye düşünüyorum ama yine de Vatan Caddesine gidip sormanızda fayda var.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk[/QUOTE]
- - - Updated - - -
Bende bugün T.c kimliğimi aldım. Cuma günü nüfus müdürlüğündem başvurdum, bugün de teslim edildi.
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Bana SMS'in gelmesi yaklaşık 5 ay sürdü. Size de yakında gelir diye düşünüyorum ama yine de Vatan Caddesine gidip sormanızda fayda var.
Alıntı:
Komisyon mesajını parmak izni sonrası 6,5 ay sonra aldım. Size de yakında gelir.
QUOTE=kosova77;634665]Bana SMS'in gelmesi yaklaşık 5 ay sürdü. Size de yakında gelir diye düşünüyorum ama yine de Vatan Caddesine gidip sormanızda fayda var.
- - - Updated - - -
Bende bugün T.c kimliğimi aldım. Cuma günü nüfus müdürlüğündem başvurdum, bugün de teslim edildi.[/QUOTE]Emel86 yeni kimliğiniz hayırlı olsun. Hayatınıza yeni bir sayfa açıyorsunuz.