Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
İnci01 rumuzlu üyeden alıntı
Karar aşamasındayım bir gelişme yok arkadaşlae,keysan hayırlı olsun neyden basvurdun surecini yazarmisin
Teşekkür ederim. İnşallah siz de bir an önce alırsınız güzel haberleri.
Çalışma izni ile genelden ve Ankara'dan yaptım başvurumu. Süreç şu şekilde ilerledi:
- 21 Eylül 2017 evrakların teslimi
- Ekim ayının sonunda polis ofise gelip birkaç soru sordu, Kasım ayının sonu için parmak izi randevusu verdiler
- Kasım ayı sonu parmak izi
- 8 Mart 2018 mülakat
- 21 Mart 2018 evrakların genel müdürlüğe ulaşması ve araştırmanın başlaması
- 13 Ağustos 2018 karar listesi
- 10 Eylül 2018 karar aşaması
- 17 Eylül 2018 sistemde "İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Tarafınıza gerekli tebligatın yapılabilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." yazısının çıkması
Yarın gideceğim bakalım tebligat için.
Hayırlı olsun keysan gözün aydın inşallah yarın hemen alırsın.Bakalım bizimki ne zaman olucak
18 ay süren sürecin sonucunda artık ben de vatandaşlık aldım çok şükür.....sürecin özeti
01 Mart 2017 İlk Başvuru
20 Nisan 2017 Komisyon
05 Mayıs 2017 Araştırma başlamış
30 Haziran dosya iade olmuş (Çalışma izni sisteminde göremediler)
05 Temmuz evraklar yeniden gönderdim
15 Eylül 2017 yine araştırma balamış
Şubat 2018 Sağlık raporu ve medeni halı belge yeni tarihli istediler
15 Auğostos 2018 Karar listesine eklenmiş
17 Eylül 2018 Vatandaşlık karar aldım
Anladığım kadarıyla Genel'den başvuranların vatandaşlıkları gelmeye başladı. Tüm vatandaşlığı alan arkadaşların vatandaşlıkları hayırlı olsun. İstisnaiden başvuruda karar aşamasında olanlardan bir gelişme var mı? Darısı bizlerin başına.
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla Genel'den başvuranların vatandaşlıkları gelmeye başladı. Tüm vatandaşlığı alan arkadaşların vatandaşlıkları hayırlı olsun. İstisnaiden başvuruda karar aşamasında olanlardan bir gelişme var mı? Darısı bizlerin başına.
Gelişme yok, sistem hata veriyor hala. Bir ümit bekliyoruz mecbur. Sizin ikametgah süreniz de bitiyordu sanırım. Uzatacak mısınız?
Türk Vatandaşlığı kazanan tüm arkadaşları tebrik ederim, hayırlı olsun. Bekleyenlere sabırlar dilerim.
Merhaba arkadaşlar, istisnai vatandaşlık başvurun karar aşamasında idi sabah şu şekilde bir mesaj aldım Sayın... Başvurunuzla ilgili işleminiz onaylanmış olup ikamet izin kartınızın 60 gün içerisinde tarafınıza teslim edilmesi öngörülmektedir. Alo 199 dan konu ile ilgili bilgi veremediler, Nüfus müdürlüğüne telefon dan ulaşılamıyor. Bu mesaj hakkında bilgisi olan varsa yardımını rica ederim.
Alıntı:
Gulcin_K rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, istisnai vatandaşlık başvurun karar aşamasında idi sabah şu şekilde bir mesaj aldım Sayın... Başvurunuzla ilgili işleminiz onaylanmış olup ikamet izin kartınızın 60 gün içerisinde tarafınıza teslim edilmesi öngörülmektedir. Alo 199 dan konu ile ilgili bilgi veremediler, Nüfus müdürlüğüne telefon dan ulaşılamıyor. Bu mesaj hakkında bilgisi olan varsa yardımını rica ederim.
Merhabalar;
Tahminimce bu mesaj ikamet tezkeresi hakkında tezkereyi uzatmak için başvuru mu yaptınız?
İkamet iznimi uzattım iki ay oluyor yeni kartımı alalı onunla ilgili mesaj daha önce gönderildi
Alıntı:
snow_storm rumuzlu üyeden alıntı
Gelişme yok, sistem hata veriyor hala. Bir ümit bekliyoruz mecbur. Sizin ikametgah süreniz de bitiyordu sanırım. Uzatacak mısınız?
Valla bir umut bekliyorum bu ayın 30unda bitiyor. 1 haftaya kadar bir gelişme olmazsa uzatma başvurusu yapacam.