Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
delıdolu, ben bursadan basvurmustum , 1 aralıkta ılk basvuruyu yaptım dosyayı teslım ettım 10 martta esımle bırlıkte komısyona cagırıldım 18 temmuza kadar arastırma aasamasında yazdı , 3 agıustosta vatandas oldum yanı takm olarak 9 ay 2 gunde ılk basvurudan ıtıbaren
ferdiiii, var mı arkadasım bı gelısme senın durumunda
erovin,cevap için çok teşekkürler.
elbette erovin cesitli gelismeler var ama sadece bilgi baabinda. olumlu cevap konusunda durum stabil. ocakta komisyon oldu subatta icisleri il nufusa gun sayimini tekrardan istemis bunlarda subatta istenilen tekrar gun sayimini agustos ayinda gondermisler :) hooop tekrardan siraya gir :D
Ferdiiii, 6 ay sonra mi bildiriyorlar sana gün sayımı isteğini, saçmalığın da bu kadarı ama kime ne diyeceksin iste ve niye tekrar istemişler bir şey dediler mi ve hangi güne aldın sıra
Ferdiiii kardeş bende çok merak ettim neden senden tekrar gün sayımı istemişler,ne diyeyim artık Allah sabır versin sana.
simdi soyle : vatandasliga hak kazanip kazanmadigini, vatandaslik icin hangi belgelerin gerektigini ogrenmek icin il nuf. val. senden ayrintili gun sayimini istiyor. yaptiriyorsun. daha sonra bakiyorlar . sartlar uygunsa sana istenilen belgelerin listesini uzatiyorlar . tabi sen o listedekileri tamamlayana kadar ne sinir kaliyor ne baska birsey. lakin bir tane bir uyuz belge var ki onda iyice kafayi siyiriyorsun o da apostil. orjinal ve muhurlu. bunun icun memelekete gidip alman gerek. konsolosluk vermiyor. herseyi tamamlatip apostil icun cikis yaptim 20 gunluk bir cikisim oldu. geldim apostille birlikte evrqklari da verdim. ve dedim ki ben gun sayimi yaptirdim lakin bu cikisi da saydirmam gerekiyor mu ? hayir dedi oradaki sayin kadin. yahu yaptirayim parmagidir komisyonu dur derken zaten vakit geciyor. sayin kadin dedi hayir gerek yok istemiyrlar zaten 20 gun de etkilemiyor vs. peki dedim. icisleri o 20 gunu de istemis. bu il. nuf. bana 6 ay bildirmedi bildirmeleri de gerekmiyor zaten yaptirip kendileri gondermesi gerekiyor. ben aramaya sikayet dilekce oraya git buraya git vs baslayinca geldi postaci amca verdi zarfi il val. nuf. sizi cagryor. gittim gun sayiminizi istyrlar dediler 20 gunluk. ne yapayim dedim . biz hallederiz dedi adam. oldu bende inandim . adamin bogazina suluk gibi yapistim birkac saat iceresinde gun sayimini yaptirip o hafta icislerine gonderttim . sira derken icislerindeki evrak sirasindan bahsettim. biraz karisik biliyorum sutcu lisanim olmussa af ola :)
ferdiii, ıyı olmus barı sıkbogaz etmıssın de barı bakanlıkta ıslemler aksamamıs oldu yanı sıl bastan olmamıs oldu dedıgın gıbı sayın cok bılmıs kısıler ınsanları nasıl da yanıltıyor bak ama ıste kıme ne dıyeceksın hadı bakalım ınsallah senın tum gecıkmeye bu durum sebep olmus olsun da hayırlı haberlerını alalım senın de
teşkkur ederim. peki sizlerde böyle birşey oldu mu. yani önce gün sayımını yaptırıyrsunuz sonra apostil almaya gidiyrsunuz. daha sonra gün sayımını yaptırdınız mı ? istediler mi ?
Ben evlilik yolu ile aldığımdan herhangi bir gün sayımı istenmedi benden sadece bulgaristandan doğum belgem getirttim apostilli onu tercüme ettirdim
erovin,ilk başvurudan ne zaman sonra emniyet'e çağırıyorlar,cevap verirsen memnun olurum.iyi günler