Cevap: Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması - 2 Dava
bana hakaret eden bir bayana dava açtım ve adli para cezasına çarptırıldı fakat HAGB na karar verildi. şimdi de elinde benimle ilgili cinsel içerikli ses kayıtları olduğunu her yerde söylemiş ve birçok kişiye de bu kayıtları dinletmiş hatta hakaret davasında alakasız olmasına karşın hakime bile bu kayıtları cd olarak sundu. şimdi ben özel hayatın gizliliğini ihlal davası açmayı düşünüyorum. kamu görevlisiyim okul müdürümden tutun da ilçe milli eğt. deki müfettişlere dahi dinletmiş bu kayıtları soruşturma açıldı ama ceza almadım. açacağım davanın seyri ne olur?
Cevap: Re: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
https://www.google.com.tr/url?sa=t&r...62922401,d.d2k
bu toplantıdan anladıgı hagb varsa memuriyetine son veremezsiniz diyor hukukçu arkadaşlarımız degerlendirebilirmi
2013 aralık ayında mesaj yoluyla hakaretten yargılandım ve hag ile cezam ertelendi. normalde insanlara çok saygılı birisiyim.bu güne kadar hiç problem yaşamadım. benim erkek arkadaşıma kızdığı için, çok önce(5ay) gönderdiğim mesajları mahkemede kullanarak benden şikayetci oldular.bende hag aldım. 5 yıl sürem var ve ben kendimi çok kötü hissediyorum.her an bir olay olacakmışta ben talihsiz bir şekilde ceza alacağım diye çok korkuyorum.hag ın geri dönüşü yokmu?
HAGB'ye karşı temyiz yolu kapalı, itiraz yolu açık. Tefhim - tebliğ süresi içerisinde tabi.
KASTEN bir suç işlemekten mi korkuyorsunuz, anlaşılmadı.
kasten kesinlikle suç işlemem. korkum suç oldugunu bilmediğim bir olaya denk gelip ceza almam. ben bu hagb kararı verilmeden önce yaptığım şeyin suç oldugunu bilmiyordum . mesajda '' kocan seni aldatıyor sende bunu biliyorsun.onun kuklası olduğun için bildiğin halde onu kabullendiğin için aldatılmayı hakediyorsun'' diye mesaj yazmıştım. aile huzurunu bozmaktan ve rahatsız etmekten 9 ay hapis ve 1600 tl para cezası verildi. hagb oldu. mahkeme biteli 3 ay oldu. avukat tutsam itiraz hakkım varmı.
İtiraz Süresi Geçmiş Artık Sağlık Olsun Bundan Sonra Dikkat Edin
idari yönden ihraç olan memur adliden hagb alırsa geri dönermi ust yargıda bu konuda göruş belirsizligi vardı daha önceki verdigim linkte kasım ayında yapılan hsyk toplantısında bu görüsu netleştrmşler hukukçu arkadaşlar ne diyorsunuz yorum alabilrimiyim
yok mmu hukukçu arkdşlar hagb belirsizlik ne olacak memuriyetle ilgili paylaştıgım linkte sanki olumlu gibi geldi
Eğer bir hakaret davasında hakime böyle bir kayıt dinlettiriliyorsa ve o hakim bunu kaydetmenin suç olduğunu söylemiyorsa zaten ortadaki eylemin suç kapsamına girip girmediği başlı başına bi tartışma konusudur.. Unutmayalım ki hakimler duruşma esnasında baktıkları dava dosyası dışında her hangi bir konuda suç unsuruna rastladıklarında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmakla mükelleftirler..
Bazıları sallamış. Sallamayın bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin.