Re: Haklı bir nedenle msn adresinin kırılması
Özel yaşam,işyerinde,evde,yada ıssız bir adada....
Savunulur.
Amaç yapılan usulsüz işi ıspatlamak olsa dahi,yaptığınız iş yasalara aykırıdır.Usulsüz elde edilen delilin geçerliliği de olmayacaktır.
Ayrıca kişinin şikayeti durumunda yasalarda belirtildiği şekilde ceza almanız ihtimal dahilindedir.
Birilerinin msnsini kırdıktan sonra bazı kişi veya kuruluşlar için birçok istenilmeyen ve hoşlanılmayan veriler elde edilebilir. Ailesi, arkadaşı, eşi , patronu vs. birilerinin hoşlanmadığı veriler çıkabilir. Bunun için herkes birbirinin özellerini araştırsın veya kayıt etsin. Bence bu çok yadırganacak bir durum. Eğer güven vermiyorsa işine son vermek bence daha kestirme bir yol olurdu.
Alıntı:
Nemesis_X rumuzlu üyeden alıntı
Birilerinin msnsini kırdıktan sonra bazı kişi veya kuruluşlar için birçok istenilmeyen ve hoşlanılmayan veriler elde edilebilir. Ailesi, arkadaşı, eşi , patronu vs. birilerinin hoşlanmadığı veriler çıkabilir. Bunun için herkes birbirinin özellerini araştırsın veya kayıt etsin. Bence bu çok yadırganacak bir durum. Eğer güven vermiyorsa işine son vermek bence daha kestirme bir yol olurdu.
Güveni geçtim, sırf iş saatlerinde msn kullanmak bile işten çıkarma için haklı bir sebep sayılabiliyor.Bunun için adamın tüm özel hayatını kurcalamaya gerek yok. :)
kişinin şikayetinin üzerinden 3 ay geçti. Hatta gidip savcılık dilekçesinide gördüm.
savcılığın microsoft ve telekomla arasındaki yazışmalar 3 ay sürer mi? Bu süre zarfında savcılık benim ifademi almak içinde herhangibir girişimde de bulunmadı. İfademin alınması için beni çağırdıklarında zaten suçumu inkar etmeyeceğim ki. Niye üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala bekleniyor? Bu sürecin neden uzadığı konusunda fikirlerinizi bekliyorum.
Alıntı:
chaparist rumuzlu üyeden alıntı
kişinin şikayetinin üzerinden 3 ay geçti. Hatta gidip savcılık dilekçesinide gördüm.
savcılığın microsoft ve telekomla arasındaki yazışmalar 3 ay sürer mi? Bu süre zarfında savcılık benim ifademi almak içinde herhangibir girişimde de bulunmadı. İfademin alınması için beni çağırdıklarında zaten suçumu inkar etmeyeceğim ki. Niye üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala bekleniyor? Bu sürecin neden uzadığı konusunda fikirlerinizi bekliyorum.
Cumhuriyet Savcılarımızın, çalınan msn hesaplarından, daha önemli işleri olduğundan herkes hemfikir sanırım...
Olası durumlarda dava açmayıp hakkınızı kendiniz ararsanız;
1- Haklıyken haksız duruma düşersiniz.
2- Ceza kanunda bu durum Adliye Alehine İşlenen Suçlar başlığıyla düzenlenmiştir.
3- Bu suçu işleyen 1 aydan 1 yıla kadar cezalandırılır.
Saygılarımla...
"hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden"
kanundaki bu madde çok açık daha fazlasöze gerek olmadığını düşünüyoruz
kişi suçluysa savcılık kararıyla omailibildiğimadarıylabilişim ekipleri kontrol ediyor
polis geliyor bir eve içeride suçlu kişilerin olduğunu biliyor savcılık kararı olmadan adımını dahi atamaz o eve atamıyorda savcılığa telefon edilip karar çıkartılıyor
Bu konuyu ben açmıştım.
Dava sonucu yazayım dedim...
Mahkeme 3 celse sürdü. Microsoft'tan ve telekomdan gönderilen belgelerin haricinde ek bir bilirkişi incelemesi yapılmadı. 2. celsede hakim, Kararın verileceği 3. celseye gelmek zorunda değilsiniz avukatlarınızın katılması yeterli dedi.
Mahkeme bana 5 ay hapis cezası verdi fakat 5 yıl içinde suçun tekrar edilmesi halinde mahkeme kararı geçerli olacak dendi. Elime herhangibir mahkeme sonucu verilmedi. Sicilimede işlemedi.
Bunlar ne demek oluyor anlamadım? Bu şekilde mahkeme kararı mı olur? Bu suçu 5 yıl değil 50 yıl bile tekrar işlemem elbette ama karar şeklini anlayamadım.