-
Yakışr yakışır şu bahsettiğimiz durumda ben onları ezik insanlar olarak görüyorum.Parayla hukuk okumak bana hiç etik gelmiyor ve durumun tadını çıkaranlara da sinir olmaktayım
Benim savunmam ise böyle hukuk gibi nitelikli bölümlerin özel üniversitelerde okutulmaması.Şu durumda kesinlikle insanların emeğine saygısızlık var. (senin de buna katıldığını umuyorum)
-
Üniversite sınavlarındaki başarı durumuna göre mi hukukçuluğunu ölçeceksiniz ? Meslekteki başarısına göre mi ?
Mesleğimizin hak ettiği yerde olmasının tek sebebi özel üniversiteler mi ?
-
ben Hukuk fakültesine girdiğim zaman türkiyede mezun vermiş iki tane fakülte vardı ankara ve istanbul. izmir daha mezun vermemişti üniversite sınavlarında puanı yüksek olmasına rağmen (komik ama ) o fakülteyi küçümserdik. Daha sonraki yıllar erzincan hukuk fakültesi açıldı ama öğrencileri bizim fakültedeydiler binaları yoktu, Diyarbakıra hocalar uçakla gidip ders verir geri gelirlerdi bizde onları beğenmezdik. Ama kendini yetiştiren her yerde yetiştiriyor.
-
Bilgisayar-mühendislik-veteriner-grafik-ressam-heykel-televizyon-basın yayın-müzik-insan kaynakları- yöneticilik-bankacılık-finans- v.s her türlü konu ve meslekte özel eğitim mümkün görülebilir.. Lakin; insanla, hak ve hukukla ve insanın sağlığıyla ilgili TIP-SAĞLIK-EĞİTİM-HUKUKSAL konu ve mesleklerde özel eğitimi desteklemek ve ekonomik imkanları yüksek olan insanları bu mesleklerde bir şekilde söz sahibi yapmak BENCE yanlış...
Elbette insanlar kendilerini mesleklerinde geliştirip çok daha zor imkanlarda bu tür meslekleri edindiren okullardan mezun olanların önüne bile geçebilirler... Fakat bu yine de start verilirken yapılan HAKSIZLIĞIN önüne geçmez...
ADİL BAŞLAMAYAN YARIŞIN SONUNDAKİ BAŞARIYI YA DA BİRİNCİLİĞİ KİM TAKDİR EDİP ALKIŞLAYABİLİRKİ...
-
Hiç kimseye kendi düşüncelerimi benimsetmek zorunda olduğumu söylemiyorum fakat yazdıklarınız haksızdır. Özel üniversitelere karşı neler hissediyorsunuz böyle? Hukuk da diğer bölümler gibi normal bir bölümdür, neden kendinizi yüksek görüyorsunuz? Şimdi uluslararası ilişkilerin puanı bizden fazla olsaydı (nitekim bazı üniversitelerde öyledir) onlar üst tabaka, biz alt tabaka mı olacaktık?
-
Büyük düşünemeyen insanlar büyük işleri başaramazlar...
-
Ama diğerlerini küçük gören insanlar hiç bir şeyi başaramazlar.
-
SAyın Emrah Yavuzcan,
Önceki mesajlarımda da bir çok kez belirttğimi gibi bu eylemi yaparken ki nedenimi daha ne kadar belirtmeliyim acaba?
Ve sayın Av. Tayfun Eyilik, eğer össdeki başarı gözönüne alınmayacaksa bu sınavı yapmanın ne manası var?Bu sınavda belli bi seviyeyi yakalamak gerekir ki hukuk,tıp... gibi nitelikli bölümlere girilebilsin.
-
o zaman üniversitelerden ders tekrarı nedeni ile atılan öğrenciler af yasaları ile geri alınmasın bir daha üniversite sınavına girsin. (ehliyetin süresini geçirmiş oluyorlar degilmi ?)
-
Aslında sorun özel devlet sorunundan çok taşıma suyla değirmen döndürülme çalışmasında..
Fakülte açmakla okul statüsü olsaydı ohooooo çok anormal bir düzeye gelirdik.. Ama öğretim üyesi oradan bu buradan olmuyor... öğrenci olsun diye düşük puanla almak olmuyor.
Hukuk konusunda gündeme gelen bu sorun tıp ve eğitimdede aynı maalesef gördüğüm oki bazı özel üniversiteler boş dersleri geçirerek mezun veriyorlar böylece kadavra görmeden doktor ceza hukuku görmeden hukukçu eğitim pedagojisi görmeden eğitmen çıkıyor
Netice de böyle oluyor....