Re: Almanya- boşanma - oturum hakkı?
Gostermis oldugunuz sagduyu icin tesekkurlerimi saygiyla sunarim.Dediginiz gibi arastirma yapmak aslinda prensibim olmasina ragmen evlilik dusuncesi icinde oldugunuz bir insanin sizden boyle bir sey saklamis olabilecegi sizin hic akliniza gelirmiydi ? acikcasi malesef ki bu hatayi bilmeden yaptim.ancak iki ay gibi kisa bir surede A1 almaya ugrasirken konsolosluk sayfalarinda ve internet ortaminda girmedik sayfa birakmamis olmama ragmen B1 uygulamasi kesinlikle soz edilmiyordu.Cunku bu karar yani A1 bile resmiyetini ben sinavi verdikten sonra aldi.Yani 2008 Ocak ayinda.Kaldiki evlilik muessesi ciddi bir muesseseyken ve bunun ayakta durmasini saglayan baslica ana diregi durustluk ve guvenken ve bes yildir tanidigini sandigin bir insanin bunu saklamis olabilecegi bilemiyorum...insanin basiretinin kitlendigi noktalar muhakkak ki hayatta sizinde karsiniza cikiyordur ve o yuzden yorum yapmak istemiyorum.Ama tekrardan inceliginiz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim..
Saygilarimla;
@adort34
Durumunuza çok üzüldüm, umarım hayatınızın geri kalanında mutluluk ve huzura kavuşursunuz.
Merak ettiğim bir hususu sormak isterim. Bahsedilen B1 sınavı verilemediği takdirde sınırdışı mı ediliyorsunuz? Sınava tekrar girme hakkınız yok mu? Varsa ne kadar süre tanınıyor? Bilginize yahut tecrübenize dayanarak yanıtlarsanız sevinirim...
Rica ederim. İnsan bazı şeyleri sadece yaşayarak öğrenebiliyor, kendinizde suç aramayın. Verdiğim linkte durumunuza benzer bir soru vardı bugün, siz misiniz bilemiyorum ama isterseniz bir göz atın...
Saygılar.
Merhaba ben 13.08.2006 da Türkiyede resmi olarak evlendim. 2007de Almanyaya giriş yaptım 11 ay Almanyada evli kalıp Türkiyeye izine geldim ve bundan sonra kabus başladı. Eşim benimle boşanacağını ve evimi boşalttığını söyledi. Ama bunlar birden bire ortaya çıktı. Daha önce eşim işinden iflas ettiği için benden vekalet istemişti şu anda benim adıma her şeyi yapabilir. Yani banka hesap numarası her şey benim üzerimdeydi.
Benim haklarım nelerdir ne yapmam gerekiyor, birden birre boşanmanın şokunu üzerimden atamamışken bundan sonra nasıl bir yok izlemem gerektiğinide bilmiyorum. Çok rica ediyorum bana yardımcı olun..
Merhaba,
Sorunuz bu baslik altinda farkedilmeyebilir, isterseniz yeni bir baslik acin. Sanirim ilk yapmaniz gereken sey vekaletnameyi iptal etmek olacak.
Cevap: Almanya- boşanma - oturum hakkı?
Merhabalar benim bir kac sorum olucak esimle resmi olarak 1 sene 7 aydir evliyiz fakat bunun bir senesi birbirimizden ayri ben tr de o almanyada diger 7 ayida beraber geciyor fakat anlasamiyoruz. Beni aldattigini geldigimin ilk 3 ayinda ogrendim ve evi terk ettim yaklasik olarak 5 aydir beraber yasamiyoruz. Ailesi evli oldugumuzuda bilmiyor. Yilbasindan sonra bosanma davasi acmayi planliyorum kendimce fakat oturumumun tehlikeye girmesini istemiyorum acikcasi ikametgahim hala esimin kaldigi ev uzerinde yani resmiyette beraber yasiyor gozukuyoruz hala. Suan b1 sinavina hazirlaniyorum. Gecen sene ekimden beri minijob yapiyorum bir firmada durumun benim alehime olmasi icin ne yapmam gerektigini bilmiyorum acikcasi. Bana yardimci olursanz sevinirim.