Re: Yurtdisinda Evlilik, Miras, SSK
Kız kardeşim Almanyada evli iken akıl hastası oldu Türkiyeye geldiğnde bunun eli
nden Noter huzurunda yetki alan bir şahıs S.S.K emekli hak ettiği babadan kalan aylığı almaya devam etti bu işlem 1992 yılından bu yana devam ediyor..hasta olan kardeşim 1990 yılında bu sebebten resmen boşanmıştı.kardeşim Alman yada çirkin hareketler dediğim yüz kızartıcı suç işlediği tesbit edildiği gibi Alman vatandaşı olmuş bu gün tarih itibari ile Türkiyede ben ağabey olarak hareketlerini durdurabilirmiyim.Alman Hükümeti bunu mali yönden rahatlatmış v e aylık bağlamıştır..18 yaş küçük bir oğlu aynı hastalıktan Almanyada hastahanede.yatmakta lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var ben S.S.K emeklisiyim..Hatam varsa özür dilerim.saygılarımla.
Re: Yurtdisinda Evlilik, Miras, SSK
SN CENGİZ SİMSEK
Türkiye kendi vatandaslıgından ayrılıp yabancı devlet vatandaslıgına gecen Türk kökenlilere bir hak tanıyıp, Türkiyedeki tüm hukuki işlerinde yabancılardan ayrı tutup, TR de yasayanlarla aynı hakları veriyor.....Siz Avrupada yada baska yerde oranın vatandaslıgına gectiginizde, TR deki haklarınız aynen duruyor.Tr ye geldiginizde yine tüm haklarınızı alım-satım miras işlerinizi yapabilirsiniz....