Nasıl yani dı da ve da dı olarak mı?
Printable View
Nasıl yani dı da ve da dı olarak mı?
Tavsiye ederim
Bırakıp Gittin Beni Yaralı
http://www.kitapstore.com/goster/kit...D=779511600911
http://www.kitapstore.com/i/k/49/49948_k_8949.jpg
Ahmet şerif izgören kitaplarını tavsiye ederim.
avcunuzdaki kelebek.
www.izgorenakin.com
Ben bu kitabımı işde okumaya kalksam müdürüm beni tazminatsız yollarr
Merhabalar bence tam rahmetli Aziz Nesin'in Zübük kitabını bir kez daha okuyabiliriz. Zamanıdır diye düşünüyorum.
Kalemler Konuşunca...
Bir kitap yazıp 20 yıl sonra yayınlanmasını bekleyecek kadar sabırlı mısınız? Yaptığınız kitap eleştirisi yüzünden 1,5 yılınızın hapiste geçmesine razı mısınız? "Kalemler Konuşunca"da bu soruların yanıtını bulacaksınız.
ERDEM ÖZTOP
1983 İzmir doğumlu. Lise yıllarına kadar Uşak'ta yaşadı. Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümündeki öğrenimini yarıda bıraktı. İlk yazısı 2002 yılında Cumhuriyet Kitap ekinde, ilk söyleşisi 2003'te Hürriyet Gösteri dergisinde yayımlandı. Yedi yıldan bu yana Cumhuriyet Kitap ekinde ve Hürriyet Gösteri dergisinde düzenli söyleşileri yayımlanıyor. Halen yönetici asistanı ve medya sorumlusu olarak çalışıyor.
http://www.ntvmsnbc.com
GANDHI; BİR ÖZYAŞAM ÖYKÜSÜ
Yazarı: MAHATMA GANDI
Çeviren: VEDAT GÜNYOL
Hazırlayan:
Yayınevi: CEM YAYINEVİ
Yayın Yeri: İSTANBUL
ISBN NO:
Yayın Yılı: 2001
Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı : 496
Ebat : 13.5x19.5
Kağıt :
Cildi: Karton Kapaklı
Durum: Yeni
Açıklama:Hindistan`ın milli ve dini lideri olan Gandhi (Mahatma "Yüce Ruh") 1869`da Porbandar`da doğdu. Kültürlü ve varlıklı bir ailedendi. Ahmedâbâd Üniversitesi`nde okudu ve Londra`da hukuk öğrenimi gördü. Bombay`da bir süre avukatlık yaptıktan sonra, 1893`de gittiği Güney Afrika`da 21 yıl yaşadı. Orada Transvaal British-Indian Derneği`ni ve Indian Opinon Gazetesi`ni kurdu. Bu ülkede oturan 150.000 Hintlinin haklarını savundu. Hint Bağımsızlık Yasası`nı burada hazırladı. 1914`de yurduna dönen Gandhi, I. Dünya Savaşı sırasında İngilizlere dostça davrandı. Ancak 13 Nisan 1919`da Amritsar`da geçen kanlı olaylardan sonra onlara kesin olarak cephe aldı. Uygulamaya başladığı etkin ve önemli taktikler çerçevesinde bütün Hindistan halkını pasif direnişe ve İngilizlerle işbirliği yapmamaya çağırdı. 1922 Delhi Kongresi`nden sonra İngiliz yetkili organlarınca mahkum edilip 2 yıl tutuklu kaldı. 1920`de yalnız protesto hareketinin lideri olan Gandhi artık ülkesinin milli kahramanıydı. 1930`da İngiltere`ye karşı açıkça mücadeleye girişti, yeniden tutuklandı. Gandhi bundan sonra sonraki yıllarda birçok kez tutuklanıp serbest bırakıldı, ünlü açlık grevlerini yaptı, ama hemen hemen her eylemini bir siyasi zaferle noktaladı. Nihayet 15 Ağustos 1947`de Hindistan bağımsızlığına kavuştu. Ruhundaki yücelik ve ender rastlanan zekâsıyla çağdaş tarihin en önemli kişilerinden olan Gandhi, siyasi ve ahlaki inançlarının temelini bağlı bulunduğu Cayna dininden alıyordu. 30 Ocak 1948`de bağnaz bir Brahman tarafından Yeni Delhi`de öldürüldü.
İlla ki klasikler!
Suç ve ceza
Vadideki zambak
Ana
Savaş ve barış
Ekmeğimi kazanırken
Babalar ve oğullar
Selvi boylum al yazmalım..
Biraz önce kitapları toplarken The Secret ilişti gözüme. Çok büyük bir merakla almıştım, sonunu getiremedim,sıkıldım açıkçası. Konusu; çekim yasası olan buna benzer bir çok kitap daha çıktı sonrasında..
"Avukat olacaktı muhterem" Yazarı Kadir Şinas..
Okumanızı öneririm; meslekle ilgili sorunların hiciv edildiği bir kitap..:)
Türk Aynştaynı -Oktay Sinanoğlu