İstanbulda evlenmek istiyor.
Printable View
İstanbulda evlenmek istiyor.
Yalnız vizesi dolmuş.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Vatandaşı olduğu ülkeden "evlenmesine engel olmadığını gösterir" bir belge alsın, bunu resmi bir şekilde tercüme ettirsin, Türkiye'de Türk kanunlarına göre evlenebilirler.
merhaba..fransız vatandaşı olup türk olamayan birisiyle evlenme prosedürleri hakkında bilgiye ihtiyacım var..yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler
Hangi ülkede evlenecekseniz, o ülkenin hukukuna uygun şekilde evlenirseniz Türkiye'de evliliğiniz geçerli olacaktır. Fakat evlenme ehliyeti bakımından kişiler vatandaşı olduğu ülkenin yasalarına tabidir. Örneğin Türk kanunlarına göre kişinin 18 yaşında olması, başka birisiyle evli olmaması gibi şartlar gereklidir, bu evlenme ehliyetidir. Yabancı ülkelerin kanunlarında daha büyük yada daha küçük bir yaş sınırı yada başka şartlar öngörülmüş olabilir. Kişi kendi ülkesinin kanunlarına göre evlenmeye ehil olmalıdır.
Merhaba,
bende Avusturyada yasiyorum, bu yaz türkiyedeki erkek arkadasimla evlenmeyi düsünüyoruz ama türkiyede en fazla üc hafta kalabilcem izinim kisitli!
Benim sorum ben erkek arkadasima basvuru icin gerekli olanlari göndersem o tek basina evlilik icin basvuru yapabiliyomu? Cok merak ediyorum Lütfen cevap yazin ! Tskler
Hayır yapamaz, basvuruyu bizzat ikinizin birlikte yapması gerekir. Eğer gün almada bir sorun yaşamazsanız, işlemleriniz 1 günde tamamlanıyor. Eğer illa şu saatte ve haftanın şu gününde olsun demezseniz 1 haftaya kadar boş bir tarih ayarlayabilirsiniz.
Şimdiden mutluluklar.
Bir Türk vatandaşı olarak Romanyada yaşayan bir bayanla romanya bükreşte evlenmek için müracaat ettiğimde romanyadaki kurallarmı, yoksa türkiyedeki kurallarmı geçerlidir ?
Diger bir sorum ki ilk soruyla alakalı, Boşanmış bir bayanın Türk Hukuk kurallarına göre 300 içinde evlenmesi yasak, bu sürenin geçmesi dolması lazım.
Bu kural romanyadaki evlilik içinde geçerlimi ?
Romanyadaki bayan yaklasık 3 ay önce boşandı, onunla bükreşte evlenebilmem için bu 300 günlük sürenin dolmasını beklemem mi gerekiyor, yoksa bizim kanunlarımızda olan bu kriter romanyada geçerli değilmi ?
[QUOTE=yeebaa;14714]İyi günler.
Durumum oldukça karışık ve yardımcı olabilecek herkese şimdiden sonsuz teşekkür ediyorum.
Moldova uyruklu bir bayan ile aile arasında nişan yaptık. 2 hafta önce nişanlımın vizesi dolduğundan polis tarafından deport edilerek sınırdışı edildi. Birbirimizi gerçekten çok seviyoruz ve onsuz yapamayacağımı anladım. Peşinden oraya gidip nikah yapmak istiyorum.. Bu şartlar altında benim orada evlenebilmem için gerekli evraklar nelerdir ve orada evlendikten sonra eşim benim soyadımı aldıktan sonra yeni bir kimlik çıkarıp tekrar buraya evine gelebilir mi ? Ve bu işlemler tahminen nekadar zamanımızı alır.
Saygılarımla.
Enes UYSAL