Cevap: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Alıntı:
sinem78 rumuzlu üyeden alıntı
nasıl 10 yıl cekene uygun görünüyor tl ye donmek ben 75bin cektim şuan tl ye dönerrsem 110bin tl bunun mantığı nerdeartı22 aydırda döyorum senin gibi1.40 da değildi kur 1.08 di 1. 50 ye düşse bile ana param yüksek ancak dediğiniz gibi çektiğimiz günki kurdan tl ye dönülürse rahatlarız
Bende kur 1.07 iken çekmiştim ama o zaman tl krediler faiz oranı yüksek idi Hesaplamalara bakın... o tarihte Tl faiz oranları yüksek idi... kur Alfasino arkadasımında dediği gibi 1.40 gelirse Tl ile ödeme eşit oluyor ama bunun gelme olasılığı düşük...İysallah gelir.. (Bana Finans müdürünün söylediği bu.. İnanmamın gerekçesi de var... Ne dedi ise oldu çünkü...) İnanın 16 taksit ödedim O zaman tl çekse idim.... 3000 Tl daha az ödeyecektim.... Bankaların beklenenden daha fazla kar elde etmelerinin nedeni biziz arkadaşlar...
Tek çözüm yolu olarak da yukarıdaki mesajımda belirttiğim 2 çözüm olarak görüyorum.. İysallah alfasino arkadasımın dediği olur da Aldığımız kurdan geri döner... Ama bana Olmaz gibi geliyor... 1.40 - 1.50 Kur bandı görülür ise Ben işin açıkçası (hesabım tutar ve Bankaların faiz oranı bu seviyede kalırsa) Tl ye geçmeyi düşünüyorum... Herkesin fikrine saygılıyım ama benim fikrim bu...
Allah Hepimizin yardımcısı olsun...
Döviz kredisi mağdurları ortak platform oluşturuyor. Tüm duyuru ve gelişmeler bu bsitede...
www.dovizzedeler.com
Alıntı:
sinem78 rumuzlu üyeden alıntı
nasıl 10 yıl cekene uygun görünüyor tl ye donmek ben 75bin cektim şuan tl ye dönerrsem 110bin tl bunun mantığı nerdeartı22 aydırda döyorum senin gibi1.40 da değildi kur 1.08 di 1. 50 ye düşse bile ana param yüksek ancak dediğiniz gibi çektiğimiz günki kurdan tl ye dönülürse rahatlarız
Yanlış anlaşılmasın, zaten şu an gidip te bankaya hadi beni TL'ye döndürün demenin bir anlamı yok. Banka şu an ki kurdan kalan paranı(ana para+faiziyle) TL'ye çevirip bir de bunun üzerine 10 yıllık TL faizi ekleyerek yapılandıracak ki akıllara ziyan.
Ama meclisten yapılandırma çıkar da kur ortalama bir değerde sabitlenirse ya da kredi çektiğimiz tarihteki kurdan hesaplanırsa TL'ye geçmek mantıklı.
Hayal kuruyoruz yasak değil ya.
Alıntı:
alfasino rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış anlaşılmasın, zaten şu an gidip te bankaya hadi beni TL'ye döndürün demenin bir anlamı yok. Banka şu an ki kurdan kalan paranı(ana para+faiziyle) TL'ye çevirip bir de bunun üzerine 10 yıllık TL faizi ekleyerek yapılandıracak ki akıllara ziyan.
Ama meclisten yapılandırma çıkar da kur ortalama bir değerde sabitlenirse ya da kredi çektiğimiz tarihteki kurdan hesaplanırsa TL'ye geçmek mantıklı.
Hayal kuruyoruz yasak değil ya.
TL'e dönerken JPY kredinin anaparası üzerinden işlem yapılacaktır. En fazla %2 krediyi erken kapatma ücreti isteyebilirler.
Alıntı:
aygunemir rumuzlu üyeden alıntı
Döviz kredisi mağdurları ortak platform oluşturuyor. Tüm duyuru ve gelişmeler bu bsitede...
www.dovizzedeler.com
Hayırlısı olsun kuranlara....Web sayfalarından birsey elde edemeyiz.biz yazıyoruz biz okuyoruz.Ayrıca web sayfası yonetmek liderlik egosunun olmadıgı yerde belki faydalı olur...
"Japon Yeni zedelerle alakalı herhangi bir düzenleme yapılacak mı?" konulu, AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 855976 numaralı başvurunuz, Devlet Bakanlığı 'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Devlet Bakanlığı (Ali Babacan) Cevabı:
Sayın ..............,
İlgi: 28/10/2009 tarihli başvurunuz.
Görüş ve önerileriniz çalışmalarımızda değerlendirilmek üzere not edilmiş olup, konu ile ilgili açıklamalarımıza aşağıda yer verilmiştir.
Uygulanmakta olan kur rejimi çerçevesinde, TL’nin diğer para birimleri karşısında değeri piyasa koşullarında serbestçe belirlenmektedir. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına Kanunla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde bankaların kredi kullandırım uygulamaları konusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...
AK PARTİ GENEL MERKEZİ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
AKİM
444 25 44
Alıntı:
umca rumuzlu üyeden alıntı
"Japon Yeni zedelerle alakalı herhangi bir düzenleme yapılacak mı?" konulu, AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 855976 numaralı başvurunuz, Devlet Bakanlığı 'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Devlet Bakanlığı (Ali Babacan) Cevabı:
Sayın ..............,
İlgi: 28/10/2009 tarihli başvurunuz.
Görüş ve önerileriniz çalışmalarımızda değerlendirilmek üzere not edilmiş olup, konu ile ilgili açıklamalarımıza aşağıda yer verilmiştir.
Uygulanmakta olan kur rejimi çerçevesinde, TL’nin diğer para birimleri karşısında değeri piyasa koşullarında serbestçe belirlenmektedir. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına Kanunla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde bankaların kredi kullandırım uygulamaları konusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...
AK PARTİ GENEL MERKEZİ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
AKİM
444 25 44
Sayın umca; siz bu arkadaslara " biz size mevcut kur rejimi ve kredi kullanım kosulları hakkında bilgi istemedik.Yenzedeler icin calısmanız var mı yok mu..? " Bunu soruyoruz diye bir cevap verdiniz umarım.
Alıntı:
olorin rumuzlu üyeden alıntı
Sayın umca; siz bu arkadaslara " biz size mevcut kur rejimi ve kredi kullanım kosulları hakkında bilgi istemedik.Yenzedeler icin calısmanız var mı yok mu..? " Bunu soruyoruz diye bir cevap verdiniz umarım.
Adamlar sağır ve dilsiz olmuşlar.işlerine gelmediği için anlamak istemiyorlar.yoksa ben açıkca yenzedeler için bir düzenleme düşünülüyor mu? bunu öğrenmek istedim ve mağduriyetimizi dile getirdim.anlamak istedikleri gibi anlamışlar.Bana kur rejimini anlatıyorlar.onlar anlamak istemiyorlar,işlerine gelmiyor.Neyse ben fırsat buldukça mail le faksla durumumuzu yekkili olduğunu düşündüğüm yerlere gönderiyorum.(Taşı delen suyun siddeti değil sürekliliğidir.)
yılmadan yola devam!!!!
slm herkese alfasino sen burada show yapmak istiyorsun senin tuzun kuru yanına yardakcı arama bence ikide bir 3 yıl 6 ıl deme sen git başka yerde gaz ver millete.insanların maduriyetinden zevk çıkarma bir gün sende ters dönersin sanda birileri asılır görürsün o zaman.......
İzmitli Selam, kimseyle polemiğe girmeyelim bosver.senin son durumun nedir su an..?
bize detaylı yazarmısın.bu arada arkadaslar neredesiniz.? kimse uzun zamandır yazmıyor.Bu platformu terk etmeyelim.herkes buradan haberleşiyordu.Ne oldu sizlere,sustunuz artık.