Görülmemiş davadan avukat para talep edebilir mi?
Degerli hukukçular , daha önce çalıştıgım işyerini mahkemeye verdim, ve bi avukatla anlaştım, bana karşı taraftan alacagım, paradan 100 de 30'unu alacagını söyle di nebde kabul ettim bu yönde anlaşma imzaladık, hiç para almadı davayı açarken, daha sonra işyeriyle anlaşmamdan dolayı davayı geri çektim avukatım benden (1000) telep etti bende çok buldum 500 tl gönderdim şu an benden 500 daha talep ediyor ve vermezsem dava açacagını söylüyor böyle bi dava çabilrmi anlaşmamaız davadan alacagının 100de 30'uydu bu davayı açma hakkı varmı lütfen cvp yazın...
Cevap: görülmemiş davadan avukat para talep edebilirmi
KArşı taraftan alacak olduğunuz miktar ne kadardı peki?
Vekiliniz bahsettiğiniz bedeli alacaktır..zira bir sözleşme imzalamışsınız.ancak sözleşmede taraflar (davalı-davacı) anlaşırlarsa vekile ödenecek bedel veya vekilin alacaktan feragat etmiş olacağını belirten bir ibare varsa durum değişir. Aksi durumda vekil davanız için az/çok bir emek sarfetmiştir.
Karşı taraftan alacagım 4 bin tl civarıydı 6 senelik çalışmamın tazminatıydı ben anlaştım karşı tarafla avukatım ben para teklif ettigimde şuan almıyorum alacagının 100de 30'unu alırım demişti bu anlamda sözleşme imzaladık ancak sözleşmede davadan geri çekilmem sonucunda avukata ödeyecegim miktar yazmıyordu şimdi avukat dava açarsa alacagı maksimum ücret nedir benden. Sadece davayı açtı okadar .saygılarımla erdogan bey
ardoga bey lütfen cvp yazın yada konuyla bilgisi olan kimse
Alacağınız 4 bin lira ve anlamanız %30 ise; avukatlık ücreti 1200 olmuyor mu?
Şimdi almıyorum; parayı alınca alırım demiş, siz de anlaşıp parayı almışsınız. Sanırım 1200 lira vermeniz gerek ama; iş kısa sürdüğünden 200'ümü istememiş, 1000 lirayı kabul etmiş. Bence mantıklı bir miktar.
Sayın senol eker işin aslı benden artık 100 degil 2.700 tl artı masraf istiyor 100 tlden vazgeçti buna hakkı varmı
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Alacağınız 4 bin lira ve anlamanız %30 ise; avukatlık ücreti 1200 olmuyor mu?
Davacının davasından vazgeçmesi sonucu ortada hükme bağlanacak kesin bir tutar olmayacağına göre;
davacı vekilinin davacıyla imzaladığı sözleşme gereği davayı kazanmış ve akabinde davayı kesinleşmiş sayarak işçi alacağından %30 bir ücret taleb etmesi ...., Ve bu doğrultuda sizin de aynı sonuca vararak hesabladığınız 1200 TL. ...(Bence yanlış)
Davacı, davasından vazgeçmekle davasını alan avukata işin görüldüğü mahkemenin asgari ücret tutarını vekiline ödemekle yükümlüdür diye düşünüyorum.
sayın kıdemli üye asgari ücret nekadar ne ödemem gerek avukat; sana dava açarsam, en az 200 tl alırım diyor bu mümkünmü ne ödemem gerek cvbınnızı bekliyorum
MADDE 2 – (1) Bu Tarifede yazılı avukatlık ücreti kesin hüküm elde edilinceye kadar olan dava, iş ve işlemler ücreti karşılığıdır. Avukat tarafından takip edilen dava veya işle ilgili olarak düzenlenen dilekçe ve yapılan diğer işlemler ayrı ücreti gerektirmez. Hükümlerin tavzihine ilişkin istemlerin ret veya kabulü halinde de avukatlık ücretine hükmedilemez. bu yeni kanuna göre ücret ödemem gerekiyormu lütfen cvp yazın