Cevap: Eşim evi terk etti...
ayrıca eşimin bu telefon numaralarına mesaj attığıda faturada görünüyor...
Eşiniz evi terk edeli ne kadar oldu? 1 gün mü oldu henüz? Çocuklar şu an siz de mi? Eşinizin ailesi bu duruma ne diyor? Kızımız bizde diyor mu? Araba ile beraber? Çünkü yarın birgün kızlarını korumak için böyle diyebilirler.
Ayrıca şu an çocuklar çok küçük ve bakıma muhtaçlar. siz işe gidiyorsunuz. Onlara birilerinin bakması gerek. Eve ailenizi çağırmanızı ve ailenize olanları anlatmanızı tavsiye ederim. Ama konuyu çocukların önünde konuşmayın olur mu? Bu yaşta kaldıramayacakları kadar ağır bir durum bu.
Eşinizin kayıp olduğunu haber vermişsiniz. Arabanın plakasını da vermişsinizdir. Nasılsa polisler bulurlar. Bulduklarında o adamda varsa ortaya çıkar.
Ayrıca o kişi ile kaçmışsa bu zinadır. Evlilik birliği süresince eşler sadakatli olmak zorundadır. Evet o fatura delil olur.
ilginiz için teşekkürler...
evet 1 gün oldu ve bugün arabayla beraber adamı da kendim yakaladım.
eşim evi terkederken arabayı tek başına binerek çantasınıda koymuş bagaja. hadi vınn... bunu ev sahibinin analığı Pulpul teyze söyledi. camdan sürekli bakarak dışarıyı sürekli röntgenleyenin kim olduğu aklıma geldiğinde, bu sabah kafamda o kadarda tilki dolaşırken onunla konuşmayı da akıl edebildim. çocuklar zaten eşimin annesindeydi. annelerine dün durumu anlatmıştım. onlarda bu sabah gelmişlerdi. ben karakola ifade için giderken tesadüfen arabayı gördüm ve adamı yakaladım. polis çağırdım ve karakola gittik. şikayetçi olduğumu söyledim. arabamı çaldığı için. o adam arabayı eşinin kendisine ısrar ederek emanet ettiğini, almak istemediğini, ayrıca onun evli olmadığını falan feşmekan bi sürü bahane sıraladı. eşimin telefonuna polisler ulaştı ve arabayı emanet verip vermediğini sordular. o da emanet verdiğini söylemiş, ya bunlar minare hırsızı ya ben salağım. neyse ben bu konudan bişey çıkmayacağı için şikayet etmedim. ancak olayları anlatarak ifadeleri verdik. eşimin anne ve babası herşeyi biliyorlar ve onun yüzüne lanet okuyorlar. ama yinede evlatları. vazda geçemiyorlar. neyse şimdi zaten ifadeleri verdik. ben bu adama benim evlilik birliğini bozduğu için, eşimi saf olduğu için kandırdığı için, arabasını gasp etmeye eşimi de saf olduğu için kullanarak dolandıracağı için gibi nedenlerle maddi manevi dava edip hayatını karartamazmıyım???
artı eşimin anne ve babasıyla gürşmedim ancak benim dediğim gibi kızlarının saf olduğu yönünde ifade verebilirler. çünkü onlarda bu olayın olmasını istemediler. bi de bunun eşim için zeka testi kısmı olmalı heralde... mesela hakime eşimin saf olmasının ispatı için avukatım derki"ehliyeti olmadan kendisine ait arabayı üstelik daha kullanmasını bile bilmeden tek başına mahallenin içinden E5 karayolunun trafiğin yoğun olduğu gündüz saatinde, kendisini ve trafiği tehlikeye düşürerek, akrabalarına gitmesini....."
çocukların durumunu eşimin annesigille konuştuk, çocuklar bizde kalabilir dediler. ayrıca benim annemde bakabilir. benim açımdan çocukları özlemek sorunu var.
şu anda telefon numaraları da elimde. eşimin benim olan hattı olan o 280 tl lik fatura var, birde şu ana kadar görüşüp mesajlaştıkları numaralar var. sanırım onlarda delil olur.
ayrıca ben eşimin çok kurnaz ama bir o kadar da saf ve aptal olduğunu biliyorum. insan eşini tanımaz mı... ve eşimden de herhangi bir talebim olmayacaktır.
eşim ona kaçmamış, eşimin akrabaları var burda haladan... onlarda kalmış gece. ancak kaçacağı tutacak olacakki arabayı o adama "emanet" vermiş. onlara sorup öğrendim. arabayıda o adama vermiş. ben zaten o ....... yı arabayla yakaladığımda adamı öldürmemek için kendimi zor tuttum.
neyse dediğim gibi o adama tazminat davası açmak istiyorum bu konu hakkında yardım edebilirmisiniz???
şu anda boşanma konusunu erteledim.
tekrar ilgi ve alakanıza çok teşekkürler. Allah razı olsun...
Eşiniz o adama emanet verdiğini söylemiş. Bu şekilde de tutanak tutulmuşsa arabanın sahibi eşiniz olduğu için hiçbir işlem yapılmaz. Maddi-manevi tazminat davası da açamazsınız.
Olsa olsa eşiniz bu adamın kendisini kandırdığını söylemesi ve onun şikayetçi olması gerekir. Bu sebeple de o adam dolandırıcılığa teşebbüs suçlaması ile karşı karşıya kalır. Türk ceza Kanununda dolandırıcılık maddesi aşağıdaki gibidir.
Dolandırıcılık
Madde 157 - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Etkin pişmanlık
Madde 168 - (1) Hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık ve karşılıksız yararlanma suçları tamamlandıktan sonra ve fakat bu nedenle hakkında kovuşturma başlamadan önce failin, azmettirenin veya yardım edenin bizzat pişmanlık göstererek mağdurun uğradığı zararı aynen geri verme veya tazmin suretiyle gidermesi hâlinde; cezası üçte birden üçte ikiye kadar indirilir. Yağma suçunda ise, cezada altıda birden üçte bire kadar indirim yapılır.
(2) Kısmen geri verme veya tazmin hâlinde etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanabilmesi için, mağdurun rızası aranır.
Ancak ortada bir dolandırma olmamış. Teşebbüs olmuş olduğu için indirim alır diye düşünüyorum.
Tabi bu bir dolandırmaya teşebbüs mü yoksa zina mı orasını siz eşinizle karar vereceksiniz.
Ayrıca size tavsiyem yarın bulunduğunuz yerdeki bir avukata danışmanlık ücretini vererek bu konuyu anlatıp yapılabilecek şeyleri şahsen öğrenin derim. Danışmanlık ücreti yüksek değildir bilmenizi isterim. Dava söz konusu olduğunda ücretler söz konusu olmaktadır. Olay bu kadar taze iken danışırsanız bizim vermekte eksik olduğumuz hukuki bilgileri öğrenebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
yani herşey yapanın yanına kalacak.
yinede sağolunn
Sonradan görme olunca herşeyin kıymeti anlaşılmıyor