Senede karşılık kaçırılan malları haciz edebilirmiyim
Selam arkadaşlar,
Bundan 6 ay önce birisine borç para verdim 1 hafta sonra parayı geri vermesi gerekirken yalanlar söyleyerek oyalamaya başladı . Sıkıştırmalarım sonucunda parayı bir an önce vereceğini söyleyerek borcuna karşılık olarak bana senet verdi. Ama yine yalanlar söyleyerek ödeme yapmadı ,araştırmalarım sonucu üzerine hiçbir mal varlığı olmadığı ve piyasaya çok borcu olduğunu öğrendim. Bana vermiş olduğu senetten hiçbirşey çıkmayaçağından eniştesi başka senet verdi ve yeni bir tarih belirledik eniştesinin üzerinde ticari hatlı minibüs vardı ve ödeme yapılmazsa minübüs otoparka çekilince param ödenir diye düşünüyordum. Bugüne kadar ödeme yapılmadı ve geçen zamanda minübüsü amcasının oğlu üzerine devir etmişler. Şu anda ikisininde üzerine hiçbirşey yok evlerine gelecek haciz alacağımı karşılamaz minübüs üzerinden bişey yapabilirmiyim.
Yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Senede karşılık kaçırılan malları haciz edebilirmiyim
amcasının oğlunun bir minübüs alacak düzeyde geliri var ise birşey ispat etmeniz zor hileli satışlarda durum mali açıdan incelenir...
Hatlı minibüsler ortalama 500-600 bin civarında değişiyor amcasının oğlu bu geliri belgeliyebilirmi bilmiyorum.
miktar çok yüksek parayı elden aldım verdim yalanıyla bu iş olmaz para yastığının altındamıydı o kadar parayı evde döviz olarak tutuyordu bankadaki bu kişiye ait hesap hareketleri bugüne kadar ki harcamaları yapmış olduğu alışverişler falan filan bir sürü şey var incelenecek olan kimseyi kandıramazlar muvazalı satış deniliyor bu tür hileli satışlar için ve kanunen 3 yıla kadar hapis cezası da var
Bu tür olaylarda süreç nasıl işliyor ve ne kadar sürede sonuçlanır