Basit cinsel saldırı suçu
selam arkadaşlar işe giderken aşırı dolu belediye otobüsünde bir bayanı inmek için kolumla ittim ve aramızda sözlü hakaretler başladı sonra seni polise vericem falan dedi ve karakola gittik polis karakolunda cinsel saldırıyla suçladı annesi polis babası subay bu olay düğünüme 10 gün kala gerçekleşti ve ifadesinde belirttiği saldırı hareketlerin o mesafe arasında gerçekleşmesi mümkün değil ayrıca ben öyle bir harekette bulunmadım şahidi vede psikolojisi bozulmuş diye raporu var şu anda devlet memuruyum benim davam ne olur...
şimdiden teşekkürler
Re: Basit cinsel saldırı suçu
cevap yazarsanız sevinirim
Devlet memuru olduğunuzu söylüyorsunuz yapmış olduğunuz hareket nezaket kuralları ile bağdaşmadığını öncelik ile belirtmem gerekir.Binmiş olduğunuz vasıta her nekadar dolu isede inmek amacı ile kimseyi itme gibi bir hakka sahip değilsiniz.Ayrıca konuda tam açıklık yok.Saldırı hareketinin o mesafede gerçekleşmesi mümkün değilin açılımı nedir?Psikolojisinin bozulmasını anladım da şahidin bozulmasına anlam veremedim.Şahıs ifadesinde ne belirtiyor bize müneccimlik mi yaptırmak istiyorsun olayı etraflıca anlatırsan yardımcı olmaya çalışalım.
Alıntı:
fulnest rumuzlu üyeden alıntı
selam arkadaşlar işe giderken aşırı dolu belediye otobüsünde bir bayanı inmek için kolumla ittim ve aramızda sözlü hakaretler başladı sonra seni polise vericem falan dedi ve karakola gittik polis karakolunda cinsel saldırıyla suçladı annesi polis babası subay bu olay düğünüme 10 gün kala gerçekleşti ve ifadesinde belirttiği saldırı hareketlerin o mesafe arasında gerçekleşmesi mümkün değil ayrıca ben öyle bir harekette bulunmadım şahidi vede psikolojisi bozulmuş diye raporu var şu anda devlet memuruyum benim davam ne olur...
şimdiden teşekkürler
CEVAP;
1-Basit Cinsel Saldırı suçu, TCK nın 102/1.maddesinde, eski TCK nın 421/c-2.maddesinde düzenlenen "Sarkıntılık" suçunu kapsayacak şekilde düzenlenmiştir.
2-657 sayılı yasanın 48/5.maddesinde, memuriye engel suçlar teker teker sayılmıştır. Bu suçlar arasında sarkıntılık suçu olmadığı gibi yüz kızartıcı suç olarak da bu eylemin kabul edilmesi mümkün değildir. 2008 yılında yapılan değişiklik sonrasında zaten yüz kızartıcı suç tanımı yasadan da çıkartılmıştır.
3-Suçun alt sınırı 2 yıl hapis cezası olarak düzenlenmiştir. 1 yıldan fazla alınan cezalar memuriyete engeldir. Ancak bu 1 yıllık süre somut cezadır.
4-Korkacak bir durumun olmadığını belirtmek isterim ancak suçlamanın ciddi olduğunu ve kendinizi bir avukat aracılığı ile temsil ettirmenizin yararlı olacağını düşünüyorum.
5-Ayrıca disiplin yönünden de soruşturma geçermeniz gerekecektir. Zira iddianameler savcılarca, memurların kurumlarına gönderilmek zorundadır.
şimdi ben sabah düğün hazırlığı yapması için halamın oğluna para vermek için gittim halamın oğlunun dükkanı açılmamıştı bende işime gitmek için yola çıktım belediye otobüsü denk geldi bindim bir durak ilerde inecektim ve inerken kalabalık olan belediye otobüsünde kimseyi itme hakkına sahip değilim ancak herkestende müsade istersem inemem ortada itmek suç ise mesulu ben değil o kadar tıkıştıran görevlilerdir sürtünerek inmektense itmek daha mantıklı bence benim nişanımda düğünümde iki defa ertelendi kardeşim trafik kazası geçirdi ölümden döndü araba nişanıma gideceğim arabaydı emanet yani 11 milyar araba için ödedik psikolojim bozuktu ben şehit çocuğuyum köy koruyuculuğu için müracatta bulunmuştum bu olaydan sonra iptal edildi memurluğada bu olaydan sonra başladım otobüste sert çıkıştım büyütülecek bir şey yok dediği gibi taciz falanda yok annesi polis olmasına güveniyor arkadaşlarına hava atmak için bana hakaret etti ve kendiside olayın iki durak arası olduğunu kabul ediyor yazmış olduğu bir sayfa suç hepside çelişkisiz eğer beni yakalamaya niyetliydi neden bir sayfa yazdığı hareketleri yapmamı bekledikten sonra yakaladı çıkmış olduğum mahkemenin bütün hakim vede savcıların cumhuriyet başsavcısıda dahil beni tanıyorlar olay söylediğine göre iki defa yapmışım yakalamaya çalışmış yakalayamamış ikinci defa yaptığım zaman yakalamış avukat falanda tutmadım niyetimde yok avukat beni savunurken ben pişkin pişkin oturamam sizce ceza alırmıyım yani memurluğumu etkilermi
şahidi vede psikolojisi bozulmuş diye raporu var ben cinsel saldırı suçunu ona değil kendime yakıştırmam
Basit cinsel saldırı 22222
Ben devlet memuruyum bu konuyu ikinci kez yazıyorum.
Yazılanlardan pekbirşey anlayamadım.
Ben kalabalık olan belediye otobüsünde inmek için kolumla itmek suretiyle ittiğim bayanın bana hakaret edince daha kaba bir usluple daha doğrusu tam hakediş miktarınca cevapladım ve tartışma başladı. Sonrasında polise şikayet edeceğini söyledi ve polisi aradık geldi. Bu arada annesi polis aradı sadece gelmesini söyledi karakolda kendisini taciz ettiğimi ididaa etti ve ikinci kez olduğunu söyledi. Annesi kızım bu olduğuna eminmisin dedi ve tam emin değilim heralde buydu dedi. Sonra annesi herhaldesi yok getirmişsin arkadaşı o sırada damladı zor günler için yapılmış sanki iki dakika anlatıldıktan sonra kavradı şahit oldu annesine 1000 tane o...pu bir çocuk doğursa senin kadarı olamaz dedim. Teklemek suretiyle hakaretlerde bulundu sonra savcılığa gittim karşısına çıktığım hakimi iyi tanıyordum vede kendisine şahidin yalan söylediğini olayda olmadığını söyledim hakimde birşey çıkmayacağını söyledi olay tam olarak böyle cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Re: basit cinsel saldırı 22222
vede psikolojisi bozuldu diye raporu var sonra istanbula heyetli rapora göndermişler cevap çıkmadı
Re: Basit cinsel saldırı 22222
Alıntı:
fulnest rumuzlu üyeden alıntı
Ben devlet memuruyum bu konuyu ikinci kez yazıyorum.
Yazılanlardan pekbirşey anlayamadım.
Sn.önder71 yukarıda gayet güzel açıklamış, anlayamadığınız kısım nedir?
Biz de sizin yazdıklarınızdan bir şey anlayamadık.
Yazım kurallarına özen gösterir, noktalama işaretleri ve cümle başlarında büyük harf kullanırsanız daha rahat anlaşılacaktır sorunuz.