Tapusu olmayan ev hakkında
Merhaba ... uzun zamandır bu konu aklımda ve bunun cevabını burada bulabileceğimi düşündüm. yaşım 17 diyelim.. 1 ayım kaldı 17 ye... Annem ve babam boşanmış durumdalar.. Babam kendi evinde yaşıyor annem ile bende ayrı bir evde kiracı olarak hayatımızı sürdürüyoruz. Benim öğrenmek istediğim bilgi şudur : Babamın evinin tapusu yok.Yani evin yapıldığı yer babaannemin 3 katlı binasının üzerine yaptığı dairedir. Fakat tapusuz olmasına rağmen her fatura geliyor , saatler kontrol ediliyor.. Bunu bilmiyorum fakat evin tapusunun olmadıgını yüzde yüz biliyorum.Babam o evin müşterek olduğunu 3 katlı babaannemin binası ile ortak olduğu söylüyor fakat dedikleri doğru değil sanırım... acaba babam vefat ettikten sonra ev kanunlar üzerine kime kalacaktır? yoksa aile de bölüşülecekmidir ? ben tek çocoğum... Annem ve babam o ev yapılıncada (en bi 10 yıl önce yapıldı ) kağır üzerine boşanmış gözüküyorlardı .. bu da önemli bir detay olabilir diye ekledim bilgilere…
Re: Tapusu olmayan ev hakkında...
Babanızın mirasçıları varsa eşi ve çocuklarıdır.
Çocukları olduğu sürece annesi, babası, kardeşleri ya da bir başkası mirasçı olamaz.
Re: Tapusu olmayan ev hakkında...
hmm... peki ev kaçak gözüküyor . yani belediye bunun cezasını sanırım para ile ödettiriyor fakat evin tapu hakkı bana kalıyormu ? yani cezayı başka biri ödeyip tapuyu almak hakkı varmıdır ? ayrıca farz edelimki ev müşterek gözüküyor ise durum nedir? (yaşımdan dolayı biraz sizden detay istiyorum abilerim , ablalarım... insan büyüdüğü zaman geleceğini düşünmeye başlıyor.. bu yüzden belki gereksiz gibi görünsede fazla bilgi istiyorum umarım beni anlayış ile karşılarsınız. bilgiyi veren ve verecek olan herkese sonsuz teşekkür ederim.. )