Kilometre düşürmek suç mu?
Yaklaşık 3 hafta öne 2005 model volswagen golf marka araç satın aldım.Araç 54500 km de diye satın aldım.2 gün önce aracı gönende bakıma sokmak istedim.Aracın 105000 bakımının mart ayında yapıldığını söylediler.Kmyi düşürdüklerini anladım.Bu konuda aldığım kişiye dava açabilirmiyim acaba?açsam ne kazanırım?Bir sonuç alabilirmiyim?Satın aldığım kişiyi aradığımda bana utanmadan 110000 de aracı sattıgını söylerım bısey yapamazsın dedi.Aracın kmsinin onun düşürdüğünü nasıl ispatlarım.Aracı annem babam ve nişanlımla birlikte almaya gittik,Şahitler yeterli olurmu acaba?lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Re: Kilometre düşürmek suçmu?
buna dolandırıcılık denir.
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
profesyonel bir avukat tutarak daha verimli bir şekilde davanızı yürütebilirsiniz.
ayrıca tazminat davası da açılabilir.
Alıntı:
sercem35 rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 3 hafta öne 2005 model volswagen golf marka araç satın aldım.Araç 54500 km de diye satın aldım.2 gün önce aracı gönende bakıma sokmak istedim.Aracın 105000 bakımının mart ayında yapıldığını söylediler.Kmyi düşürdüklerini anladım.Bu konuda aldığım kişiye dava açabilirmiyim acaba?açsam ne kazanırım?Bir sonuç alabilirmiyim?Satın aldığım kişiyi aradığımda bana utanmadan 110000 de aracı sattıgını söylerım bısey yapamazsın dedi.Aracın kmsinin onun düşürdüğünü nasıl ispatlarım.Aracı annem babam ve nişanlımla birlikte almaya gittik,Şahitler yeterli olurmu acaba?lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
2.el alırken , noter sözleşmesine satının verdiği tüm bilgileri yazmakta fayda var, daha sonra aksi tespit edildiğinde itiraz-dava hakkı olması için.
aracı sahibinden com tarzı biryerden aldıysanızi webdeki ilan metni ve araç resimlerini içeren ekran görüntüsü de bir delil sayılabilir.
bu saydıklarımın hiçbiri yoksa, pek bir sonuç elde edemezsiniz malesef
Aracı satın almadan servise götürseydınız herseyi kontroledılırdı ve sızde aracın kaç km de oldugunu ögrenmıs olurdunuz. Galericilerin hemen hepsi vatandaşlarında düşürtmek isteyeni araçlarının km sini aşağıya çekiyorlar.
Mahkeme konusuna hiç girmenize gerek yoktur.Zerre kadar yol alamayacagınıza emin olabilirsiniz. Km düşürmek serbesttir suç değildir. Ürünü alırken herkes ürünü araştırma hakkına sahiptir sizde araştırsaydınız gerçeği görmüş olacaktınız
Geçmişolsun.
Alıntı:
mesaog rumuzlu üyeden alıntı
Km düşürmek serbesttir suç değildir.
Geçmişolsun.
nitelikli dolandırıcılık bu, nasıl suç olmuyor?
bencede suç teşkıl etmez
adam sırf pıskolojık olarak rahat hıssedıyor belkı aracın km sını dusuk gorerek kımse keyfıne karışamazkı .. sattıgındada düşürdüğünü söylemeyi unutmuştur
hileli davranışlarla aracın düşük kilometreyle satılması sözkonusudur bu durumda..aracı aldığınız kişiye hemen noterden haber yollayın...ve bedelde indirim yapılmasını isteyin..kabul etmezse dava açma hakkınız saklıdır...satıcının ayıba karşı tekeffül borcu vardır...derhal durumu bildirin yoksa aracı öylece kabul etmiş sayılırsınız...
Alıntı:
sahbudak rumuzlu üyeden alıntı
hileli davranışlarla aracın düşük kilometreyle satılması sözkonusudur bu durumda..aracı aldığınız kişiye hemen noterden haber yollayın...ve bedelde indirim yapılmasını isteyin..kabul etmezse dava açma hakkınız saklıdır...satıcının ayıba karşı tekeffül borcu vardır...derhal durumu bildirin yoksa aracı öylece kabul etmiş sayılırsınız...
heralde noter hemen basını arar bır ılke ımza attıgından bunu paylaşmak ıster :) dunya ile
dolandırıcılık olarak değerlendirilir suç duyurusunda bunursanız lehinize olur.Km malın fiyatını doğrudan etkiler.
Alıntı:
mahsunprenses rumuzlu üyeden alıntı
heralde noter hemen basını arar bır ılke ımza attıgından bunu paylaşmak ıster :) dunya ile
geçerlilik değil ispat açısından yazmıştım...karşı taraf haber vermedi derse ispat için kıvranılmaması için...
ayrıca hile olmadan dolandırıcılık da olmaz...hilenin varlığının ispatı gerekir..