-
Kayıp Tapu
Öncelikle selamlar. Size bu soracağım şey bir sınav sorusu falan değil. Bir yakınımın hukuki bir meselesinde ona edeceğim yardım bana hem güven hem de güzel bir meblağ olarak döneceğinden hukuk fakültesi öğrencisiyken bu işi halledebilmem bana çok iyi gelecek. Neyse, konumuza dönelim…
A, B, C üç kardeş. A ve B hayatta C(üç çocuğu mevcut) ise vefat etmiştir. Bu üç kardeşin babalarına ait sınırları belirsiz bir arazi var ve tapusu kayıp. Kanımca sınırlar bellidir ancak tapu kayıp olduğundan bizimkiler öyle diyor (: Mamafih; benden bu tapuyu nasıl çıkarabileceğim konusunda yardım istiyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Bir büyüğüm yol gösterirse arsa satıldığında bu öğrenci insanı kendisince baya iyi bir maddi meblağ elde edecek (:
Kısacası tapuyu nasıl ben bu yakınımın eline verir, verdiririm. Yardımlarınızı bekliyorum (:
-
Re: Kayıp Tapu
Gayrimenkul tapu kutugune kayitli ise Tapu Sicili Mudurlugu'ne basvuru yaparak cikarttirabilirler,ellerinde tapu olmasa dahi onemli olan sicildeki kayit oldugu icin bu belge olmadan satis islemlerini gerceklestirebilirler..
-
Re: Kayıp Tapu
Ulaş Değirmencioğlu açıklamış aslında ama tekrar edelim. Tapuya gidilecek ve tapu kaydı alınacak. Gayrimenkulün sınırları bellidir ama yakınım dediğin şahıslar bilmiyordur. İllaki fiilen arazi üzerinde sınırlarını görmek istiyorlarsa kadastro'ya gidilecek gün alınacak. Belirlenen günde kadastrodan memur gelecek. Araziyi size belletecek. 4 tane kazık çakacak gidecek. Böylelikle yakınım dediğin kişiler de arazinin sınırlarını bellemiş olacak. Bu işin masrafı da var ona göre. Tapu Kadastroya git bilgi verirler.