Noterlik yapmak isteyen avukatlar
merhaba,
ben 1 sene serbest avukatlık yaptıktan sonra özel sebeplerden dolayı bağlı bulunduğum barodan kaydımı kendi isteğimle sildirmek suretiyle mesleğe ara verdim.halen bir baroya bağlı değilim ve halihazırda noterliğe başvurmak istiyorum. noterliğe başvuru sınırı yaşı 35 diye biliyorum. SERBEST ÇALIŞAN AVUKATLAR İÇİN NOTERLİK STAJINDAN BAĞIŞIKLI OLARAK noterliğe başvurmak mümkün. kafamı kurcalayan nokta ben ve benim gibi avukatlık ruhsatnamesini almış ancak çalışmayan (bir baroya bağlı olmayan) avukatların da bundan yararlanıp yararlanmayacağı.
bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.şimdiden teşekkürler
Re: Noterlik yapmak isteyen avukatlar
Kanaatimce; noterlik belgesi başvurusu için fiilen avukatlık yapmanıza gerek yoktur. Ancak göz önüne alınması gereken önemli bir husus var sıra esasına göre kurulmuş olan sistemde, noterlik belgesi alındıktan sonra uzunca bir süre noterliklerin boşalması için beklenmesi söz konusudur. Bu sürenin şu anki şartlar dahilinde 8-10 seneyi bulabileceğine dair görüşler mevcut.
Saygılarımla.
Re: Noterlik yapmak isteyen avukatlar
Bizim okulumuzda hocamız 14 sene önce noterliğe başvurduğunu ve ancak 2007 yılında sıranın kendisine geldiğini bize anlatmıştı dediğiniz gibi noterlik için uzunca bir süre beklemeniz gerekecektir.