Gaiplik sonrası reddi miras için 3 aylık zaman ne zaman başlar?
Herkese selamlar forma yeni üye oldum.
Babam 26.05.2006 tarihinde borçlarından dolayı boğaz köprüsünden atlayarak intihar etti ve sonrasında cenazesi bulunamadı. Alacaklılarından birinin açtığı alacak davasında hakim alacaklının avukatına gaiplik davası açması için izin verdi. Açılan gaiplik davası 29.11.2007 tarihinde sonuclanarak babamın ölümüne karar verildi. Fakat kararın kesinleşmesi için avukatın tebliği alması gerekiyormuş ve kendisi şu an Yurt dışında. Bende taraf olmadığım için kararın sonucunu alamıyorum.
Affınıza sığınarak ve zor durumda olduğumdan sizlere birkaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.
1)Şu anda nufusta sağ gözüktüğü için veraset ilamı için başvurabilir miyim?
2) Ayrıca Reddi miras için 29.11.2007 den itibaren 3 ay hakkımız olduğunu düşünüyorum doğru mudur?
3) Mirasçıları olarak ben, annem ve kardeşimden başka kimse yok. Hepimiz kayıtsız ve şartsız reddi miras talebinde bulunsak bile iflas hükümlerine göre miras reddedilir diye birşey okumuştum doğru mudur?
4) Alacaklının avukatı 13.01.2008 tarihinde Yurda dönecekmiş, O tarihte onunla gitsek gaiplik kararını kesinleştirmesi için 15 gün geçmesi gerekiyormuş anladığım kadarıyla. Ayın 13.den itibaren 15 gün o süreyi eklediğimizde Ocak ayı bitiyor( nüfustan düşürme işlemleri v.s..).
Kısaca Şubat ayı başlarında veraset ve reddi miras davalarını açsam 3 aylık süre geçmeden sonuçlanır mı?
Çünkü panik halindeyim babamın borçları çok fazla ve bizim maddi olanaklarımız çok kısıtlı.
5)Son olarak avukatı beklemeden davaları açabilir miyim?
Şimdiden çok teşekkürler, saygılar.
Re: Gaiplik sonrası reddi miras için 3 aylık zaman ne zaman başlar?
Değerli avukat arkadaşlar tecrübe ve düşüncelerini paylaşırlarsa çok mutlu olacağım.
Çünkü benim ve ailem için çok önemli bir konu,
şimdiden teşekkürler.
Re: Gaiplik sonrası reddi miras için 3 aylık zaman ne zaman başlar?
Reddi miras için 3 aylık süre karar tarihi olan 29.11.2007 den mi? Yoksa kesinleşme tarihi 02.01.2008'den itibaren mi geçerli? yoksa çok geç kalınmış bir tarih olan 26.05.2006 dan itibaren mi geçerli?
Bir bilenin yardımını rica ediyorum.