Arkadaşlar trafik kazasında hayatını kaybetmiş bir şahsın k.kartı borcu ödenmek zorunda mıdır? Bankanın bunu talep etme hakkı var mı? çünkü borç ödenmeden k.kartını kapatmıyorlar ve faiz yiyecek.lütfen bilen varsa yardımcı olsun teşekkürler.
Printable View
Arkadaşlar trafik kazasında hayatını kaybetmiş bir şahsın k.kartı borcu ödenmek zorunda mıdır? Bankanın bunu talep etme hakkı var mı? çünkü borç ödenmeden k.kartını kapatmıyorlar ve faiz yiyecek.lütfen bilen varsa yardımcı olsun teşekkürler.
Borç mirascılara geçer ve banka bu borcu mirascılardan talep edebilir
Vefat eden kişinin mal varlığı mirasçılara intikal eder.Alacak ve borçlarda mirasçılara intikal eder.Mirasçılar mirası red etmedikleri taktirde kredi kartı borcundan da sorumludur.
Banka nasıl kredi kullandırırken sigorta yapıyorsa kredi kartı içinde sigorta yapmak zorunda değil mi?Sonucta her iki durumda da kullanılan bir şekilde kredi değil mi?
Kartın sigortalanması borcun ödenmesi sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Mirası red etmeyen mirasçı murisin borçlurını ödemek ile yükümlüdür
Birbirinden farklı konular...
Yaşam sigortasını bankalar ev kredisi veya ihtiyaç kredisinde veriyorlar. Kredi kartlarında ise bunun uygulaması mümkün değil. Çünkü gerek limit gerek kullanım zamana göre değişiyor. Kredi kartı sigortası apayrı bir şey.
Avukat arkadaşların yukarıda izah ettiği husus bu konunun bam teli Ölen kişinin bırakıtı (mirası ) bütündür. yani borç ve alacak ayrılamaz Kredi kartı borcu tam buradaki borçlardandır. Yani kişiler alacakları kabul borcu reddedemez. Miras reddedilir ise kefil değilseniz bu konu sizi ilgilendirmez. Ama miras kabulunda borç ta size sirayet edecektir.
Ev kredisinde yapılan sözleşmede ise durum farklıdır kişinin borcuna karşılık evin tamamında ipotek vardır çok az bir ödeme ile ev sahibi olunabilecek durumlara karşı tüketici lehine bir uygulamadır. Yani sigorta kalan borç üzerinden icraya gelecek ödenen tutar düşülecektir.
Bırakıt(miras)larda dikkat edilecek husus leh ve alyh te olan durumlardır.
Sayın hukukçu arkadaşlara bu konuda verdikleri cevaplardan dolayı teşşekkür ederim, ilginiz için, sağ olun...
Size sorum şu olacak benim babam vefat etti babama ait bilmediğim kredi kartı borcu cıktı banka babamdan bizlere kalan mirasa mı el koyar.. yoksa benim kendi şahsıma ait almış oldugum arabamada hacciz koyarmı.. Yani kısaca toparlıyayım konuyu Babamdan kalan herşeye el koyuyor bunu anlıyorum ama benim kendime almış oldugum arabama veya şahsıma ait evimede haciz koyuyormu.. Şimdiden saygılarımı sunuyorum cvp verirseniz minnettar kalırım size teşekkürler...
Eğer süresi içinde reddi miras yaparsanız siz babanızdan kalan malları alamazsınız banka da sizden bir şey alamaz.
Yapmazsanız tam tersi olur. Reddi mirasta bir şey atlamamak için avukat yardımıyla yapmanızı öneririm.
Banka kişiye kredi kartı veriyorsa riskede giriyor demektir ve ödemeleri her ay alıyor. Alamıyorsa kartı kapatır.
kanunu değiştirip bu konularda mirasçıları reddi miras gibi işlerle uğraştırmamak lazım.
ölen kişinin malı mülkü borcu kapatıyorsa tahsil yapılır, borcu ödemeye yetmiyorsa alacaklı bir bardak soğuk su içer.
kredi açarken miraşçılara soruyor mu!!