Tapulu arazide başkasına ait zeytin ağacı
Ocak 2007 tarihinde tapulu bir zeytinlik arazi satın aldım. Tapu işlemi sırasında tapu kaydında bir şahsa ait dört adet zeytin ağacı olduğunu gördüm. Bu şahsın yıllar önce öldüğünü ve varisi olarak bir kardeşi olduğunu öğrendim. Arazimin tam ortasındaki dört adet ağacın da tapuda belirtilen kişi dışında yabancı birileri kullanıyor. Adıma tapu devri yapılarak satın aldığım arazinin tam anlamıyle nasıl sahibi olacağım. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Re: Tapulu arazide başkasına ait zeytin ağacı
Ağaç sahiplerinden ağaçları satın alacaksınız. Böyle şeyler genelde olur.Ağaçları kullananlar Ağaç Sahibinin tanıdıklarıda olabilir. Görüşmenizde fayda var.
Re: Tapulu arazide başkasına ait zeytin ağacı
ağaçların bedellerini de ağaç sahibi olarak görünen kişiye veya (ölmüş ise) mirasçılarına vermeniz gerekiyor zira tapuda o ağaçların varlığını ve başkasına ait olduğunu görmüş bu halde almışsınız,ağaçları kesmeye kalkmamanızı tavsiye ederim yksa hakkınızda zarar ziyan davası ikame edilir.
Cevap: Re: Tapulu arazide başkasına ait zeytin ağacı
Yeni bir arazi aldım. tapuda herhangi bir şerh yok. arazi komşum arazimdeki 1,5 dönüm (1500 m2) yere fıstık ağaçları dikmiş. ve burası bana babamdan kaldı diyor. bu durumdaki çözüm nedir.?