Mal beyanı cezası suçu kaldırıldı mı?
Merhaba Ben izmirde iken Kredi Kartım vardı 3 tane uzun uzun anlatmaya gerek yok sizde krizleri bildiginizden odeyemedim yaklaşık 1,5 yıl önce ve ben daha sonra ankarada iş buldum ve buraya taşındım ama eminimki bankalar mal beyanımda bulunmadığımdan dolayı hakkımda hapis cezası çıkarılmıştır
Bu durumda acaba belli bir süre sonra bu mal beyanı suçu ortadan kalkarmı? bir arkadaş 18 ay falan demişti ayrıca
geçen gün bir gazetede aynen şöyle bir yazı vardı
ANKARA - Mal beyanında bulunmama fiili suç olmaktan çıkaran ve adli tatilin 45 günden 36 güne indirilmesini öngören yasa Anayasa Komisyonu'ndan geçti.
Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türk Ceza Kanunu, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu, İcra ve İflas Kanunu, Askeri Mahkemeler Kuruluş ve Yargılama Usul Kanunu, Sayıştay Kanunu, Noterlik Kanunu, Yargıtay Kanunu, Adli Sicil Kanunu'nda değişiklik içeriyor. Tasarı, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın kararları uyarınca, yasalarda doğan boşluğu giderici düzenlemeler getiriyor.
Tasarı ile mal beyanında bulunmama fiili suç olmaktan çıkarılıyor. Bu kanun değişikliğinden önce mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle hakkında şikayet bulunan ve davası devam eden borçluya ise 30 günlük bir ek süre verildi. Buna göre, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 günlük süre içerisinde bu kişilerin mal beyanında bulunmamaları halinde icra tetkik mercii hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle cezalandırılacak. Ancak bu hapis üç ayı geçemeyecek.
Bu düzenlemenin, cezaevinde yer olmadığı için cezasını çekmek için sıraya giren 1 milyona yakın kişiyi mahkumiyetten kurtaracağı belirtildi.
acaba ben ne yapmalıyım bunu anlamadım gidip mal beyanındamı bulunmalıyım?
ilgilerinize şimdiden teşekkürler