Terbiyesiz sözüne 1 yıl hapis cezası
Merhaba:oğlum 7 yaşında ve şeker hastasıdır.Bir sabah okula 5 dk geç kaldık. Okul müdürü kapıda geç kalan öğrencileri sıraya dizip cezalandırıyordu. Bunun üzerine müdürle tartıştım.Müdür bana çok saygısızca bir üslupla ve dalga geçerek konuştu. Bunun üzerine tartışmamız alevlendi. Kendisine terbiyesiz dedim. Bu nedenle savcılığa şikayet etti.
3.sulh cezada davam tamamlandı ve bana görevi başındaki memura görevinden dolayı hakaret ettiğim için 1 yıl ceza verildi. Mahkemede bir de hakimden fırça yedim. Sana ne sen karışıyorsun adamın işine dedi. beni konuşturtmadı bile. Kamu görevlisi diye bana saygısızca davranması benimle dalga geçmesi adamın yanına kar kaldı. onun 2 şahidi vardı. benim tanığım yoktu.
Ayrıca karakoldaki ifademde terbiyesiz dediğimi itiraf ettim. Bir kelime yüzünden sicilime sabıka işlenecek. Temyize gideceğim. Ancak hazmedemiyorum bu durumu başka ne yapabilirim. saygılarımla
Re: Terbiyesiz sözüne 1 yıl hapis cezası
olacak şey değil ya Allah sabır versin
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Terbiyesiz sözcüğünün hakaret olmadığına dair dert bir eleştiri olduğuna dair yargıtay kararını ekleyin.... terbiyesiz in hakaret olup olmadığı çok tartışmalı ve bu konuda yargıtay kararı bulun derim ben...
Terbiyesiz sözcüğü Yargıtayca da hakaret kabul edilmiştir.Bu konuda mevcut kararlar var ama şu an tarih sayısını hatırlamıyorum .Davayı temyiz etmeniz anlattıklarınıza göre(karakolda ifadenizde beyanı kabul etmeniz) size zamandan başka birşey kazandırmaz.Karşı dava açmanızı öneririm.
Kısa bir süre önce tarafımdan açılan davada bana terbiyesizlik etme diyen kişi hapis cezası aldı ve adli para cezasına çevrildi. Tazminat davası ise devam ediyor. Bir insana terbiyesiz demek elbette hakarettir.
Sayın Tamer; şunu diyiyorum ve sadece şunu; ''İLAHİ ADALET!'' ayrıca oğlunuza Allah hayırlı şifalar versin.İyi bilinki Allah haklıların yanındadır...Yeterki metanetinizi ve kendinize eminliğiniz kaybetmeyin efendim..
''Okul müdürü kapıda geç kalan öğrencileri sıraya dizip cezalandırıyordu.''Diye belirtmişsiniz Siz de bu konuda bu müdüre dava açabilirsiniz.Ufacık çocuklara o kim oluyorda ceza veriyor ya!!Sizde bu işin yakasını bırakmayın.
Maalesef zamanında ziraat mühendislerini öğretmen yaptılar şimdi onlar müdür oldu işte sonuç ve işin garibi binlerce bu işin eğitimini almış öğretmenler açıkta
Ne alakası var? Makine mühendislerini öğretmen yapmış olsalardı taş ocaklarına mı süreceklerdi?Lütfen bir meslek grubunu aklamaya çalışırken diğer tarafı karalamayalım.