satış personelinin müşteriyi başka bir firmaya yonlendirmesi
merhaba bir yapi şirketinde satış personeli olarak çalışıyorum.isim inşaat firmaları kalırlar ve muteahhitlere satış yapmak.bir müşterim işyerinde sattığımız hazır kapı ve mutfakların ölçüsü kendisine uymadığı için tanıdığım isi yapabilecek birilerinin olup olmadığını sordu.bende iyi niyetle kendisini yine benden toplu mal alan özel ölçü üretim de yapan bir başka müşterime yönlendirdim.ikisi anlaşmışlar ve isi yaptıran paranın tamamını vermiş.isi yapacak olan da isi yapmamis.işi yaptıran müşterim yanıma gelip işi yapacak olan tarafından dolandırıldığını benimde dolandırıcı olduğumu bu işi halletmezsem beni de diğerleriyle birlikte savcılığa ve çalıştığım iş yerinin yönetimine şikayet edeceğini belirtti.konunun benle alakası olmadığını söylesem de beni ilgilendirmez beni bunlarla sen tanıştırdın diyor.yardımınızı istediğim sorum savcılığa beni de şikayet ederse ne olur işyeri yönetimine şikayet ederse işyeri yönetiminin beni bu konuyla ilgili tazminatsız işten çıkarma hakkı varmıdır.
Cevap: satış personelinin müşteriyi başka bir firmaya yonlendirmesi
Olayın savcılıkla, hele ki sizinle hiçbir alakası yok. Çünkü ortada bir suç yok. Olay dolandırıcılık değil Borçlar Kanunu'na göre çözümlenmesi gereken hukuki bir mesele. Bu meselede de sizin bir sıfatınız, sorumluluğunuz yok. Kendi aralarında çözülmesi gerekiyor.
Olay diğer boyutu ile ise birazcık yemek yediğiniz çanağa tükürmek gibi olmuş.