Anlaşmalı İşten Ayrılma Süreci
Merhaba,
12 yıldır bir güvenlik firmasının uluslararası ve Türkiye'de büyük bir holding ile iş ortaklığı yapan bir projede amir/şef pozisyonunda çalışmaktayım. Geçtiğimiz Haziran ayında şirket gn. müd. yard. randevu talep ederek "Ailevi Nedenlerden Ötürü" ayrılmak istediğimi ilettim. Elbette kendi isteğimle ayrılmak istememden ötürü mümkünse kıdem tazminatımı almak istediğimi belirttim. Yetkili ne olur, nede olmaz demedi. Bir düşünelim diyerek görüşmeyi sonlandırdık. Çalışmakta olduğum projedeki bağlı olduğum müdürlerde yardımcı olacaklarını beyan etmekteler ancak tüm yardımları şirketimi sözlü olarak "Haklarını eksiksiz verin lütfen" demekten öteye geçmeyeceğinin bilincindeyim.
Devam eden süreçte yerime geçecek aday görüşmelerinin organize edilmesi dahil süreçleri takip ettim ve bir aday ile anlaşıldı. Bahse konu aday hali hazırda çalışmakta olduğu iş yerinden ayrılma sürecinde bende beklemedeyim.
Soruma gelecek olursak;
Çalışmakta olduğum güvenlik şirketi bu aşamalardan sonra bana nasıl bir teklifle gelecektir ve kıdem tazminatı vermekten imtina ederse ne yapmalıyım ?
Cevap: Anlaşmalı İşten Ayrılma Süreci
Alıntı:
SvkCvsgl rumuzlu üyeden alıntı
... "Ailevi Nedenlerden Ötürü" ayrılmak istediğimi ilettim. Elbette kendi isteğimle ayrılmak istememden ötürü mümkünse kıdem tazminatımı almak istediğimi belirttim. Yetkili ne olur, nede olmaz demedi. Bir düşünelim diyerek görüşmeyi sonlandırdık....
Soruma gelecek olursak;
Çalışmakta olduğum güvenlik şirketi bu aşamalardan sonra bana nasıl bir teklifle gelecektir ve kıdem tazminatı vermekten imtina ederse ne yapmalıyım ?
Nasıl bir teklifle geleceklerini bilebilmek mümkün değil, ya isteğinizi yerine getirecekler, ya kısmen getirecekler yada hayır diyecekler tazminat isteğinize.
Tazminat istiyorsanız, işten kendi isteğinizle ayrılmaktan vazgeçmekten başka seçeneğiniz yok.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir teklifle geleceklerini bilebilmek mümkün değil, ya isteğinizi yerine getirecekler, ya kısmen getirecekler yada hayır diyecekler tazminat isteğinize.
Tazminat istiyorsanız, işten kendi isteğinizle ayrılmaktan vazgeçmekten başka seçeneğiniz yok.
Merhaba,
Yanıtınız için teşekkürler. Tazminat verilmemesi düşük bir ihtimal. Zira şu an için bir sıkıntı gözükmemektedir.
Benim çekindiğim husus yerime bir personel alımı yapıldıktan sonra bana biz senden çok memnunuz gel sen bizim şu projemizde çalışmaya devam et demeleri böyle bir durumda nasıl bir aksiyon alabilirim. Bir önceki işime iade isteyebilirmiyim bunun önünde yasal bir engel var mı ? yada böyle bir teklifi kabul etmeme ve beni işten çıkarın o zaman diyebilir miyim ?
İş sözleşmenizde yazar bu sorunuzun cevabı,
muhtemelen sözleşmenizde işverenin diğer işyerlerinde çalışmayı kabul ettiğinize dair bir madde içermektedir iş sözleşmeniz, eğer böyle bir madde varsa, o dediklerinizi diyebilme hakkınız yok demektir.
Sözleşmenizde işverenin başka yerlerinde çalışmayı kabul ettiğinize dair bir madde yoksa,
diyebilirsiniz elbette.