Taahhüdü ihlalde borç miktarı belirsizliği
Merhabalar,
İpotek karşılığı aldığımız bir krediyi ödeyemedik ve ortağımla nasılsa ortada ipotekli bir ev var satılır sorun olmaz diye düşünerek ödeme taahhüdü verdik.Fakat bankanın yaptığı yanlış bir işlemden dolayı satış işlemine geçilemedi ve 3 ay tazyik hapsi cezası yedik.Banka tarafından 1 yıl sonra sorun giderildi ve sonunda ev satışa çıktı.Bizim verdiğimiz taahhüt 171.000 TL.Muhtemelen banka faiz, masraf v.s dir diyerek bu 171.000 TL' yi evi satamadığı süreçte epey arttırmıştır.Şimdi 10 gün sonra evin satışı var.Benim sormak istediğim soru örneğin ev 300.000 TL.ye satıldı ve banka bu süreçte borcumuzu 350.000 TL.ye yükseltti.Hapis cezasının kalkması için evin bizim taahhüt ettiğimiz 171.000 TL ye satılmış olması yeterli midir?Yoksa Banka bu borcu kaç liraya çıkardıysa evin satış bedelinin şu an ki rakamı tamamen karşılaması mı gerekmektedir.Birçok avukat arkadaşa danıştım ama hepsi farklı cevaplar veriyor.Kimisi cezanın kalkması için esas olan verdiğiniz taahhüt tutarı derken kimisi şu anki tutar diyor.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Cevap: Taahhüdü ihlalde borç miktarı belirsizliği
Cezanın kalkması için taahhüt verdiğiniz tarihteki toplam borç miktarı da 171.000 idi değil mi?
Taahhüdü de borcun tamamının ödenmesi için vermiştiniz.
Cezanın kalkması için taahhüt verdiğiniz tarihteki toplam borç miktarı da 171.000 idi değil mi?
Taahhüdü de borcun tamamının ödenmesi için vermiştiniz.
Evet efendim verdiğimiz taahhüt 171.000 Tl idi.O tarihteki borç miktarı bu rakam imiş.Tabiiki vekalet ücreti dosya masrafları vs de bu 171 in içindeydi normalde bankaya olan borç bu kadar değildi
- - - Updated - - -
Verdiğimiz taahhütte bu yazıyor 171.000 TL yi ödeyeceğime diye.Gerçi toplam dosya borcuda bu kadardı ama dosya borcunı kapatacağıma diye bir ibare yoktu
Evet efendim verdiğimiz taahhüt 171.000 Tl idi.O tarihteki borç miktarı bu rakam imiş.Tabiiki vekalet ücreti dosya masrafları vs de bu 171 in içindeydi normalde bankaya olan borç bu kadar değildi
- - - Updated - - -
Verdiğimiz taahhütte bu yazıyor 171.000 TL yi ödeyeceğime diye.Gerçi toplam dosya borcuda bu kadardı ama dosya borcunı kapatacağıma diye bir ibare yoktu
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Bahse konu ev dün icra yolu ile 280.000 TL 'ye satıldı.Değerli hukukçularımızdan cevaplayabilecek biri yokmu taahhüdü ihlal cezasının kalıp kalkmayacağı hakkında.Mantıken düşünüldüğünde ödeme taahhüdü 171.000 olduğundan kalkması gerekir diye düşünmekle birlikte doğru cevabı sizlerin bulabileceğine dah çok inanmaktayım
Dosya borcunun ne kadar olduğunu, tamamının kapanıp kapanmadığını icra dairesinden sorun.
Merhaba Değerli Hukukçular....
Sizlerden bir konuda yardım ve bilgi isteyeceğim affedin.. bir banka borcumu taahhüt ile ödemeye karar verdim fakat taahhüd ihlali yaptığım için alacaklı avukatı benim hakkımda icra ceza mahkemesine dava açmış. ve duruşma günü 7 temmuz olarak belirlenmiş. bu tarihe kadar gecikmedeki borcumu yani 2000 TL yi ve devam eden taksitlerimi düzenle ödemeye devam edersem hapis cezasından kurtulur muyum? Bu arada taksitlerim 2020 yılının 6 . ayına kadar devam edecek. bu bilgiler ışığında yardımcı olursanız çok sevinirim.