THH ' ye olan başvurum reddedildi şimdi ne yapacağım ?
Herkese merhaba bu benim ilk konum umarım doğru açmış ve kurallara uygun bir konu oluşturmuşumdur.
Şimdi olay şöyle...
2016 aralıkta bir telefon aldım. Bu telefon 2017 nin aralık ayına kadar 2 kez servis işlemi gördü ve birincisinde anakart ve ekran filmi ikincisinde ise lcd panel komple değişti.
Garanti belgesi madde 8 der ki : '' Servis onarım hakkı kullanan telefon garanti süresince tekrar arızalanırsa ( yani 1 kez gitti 2.kez tekrar giderse ) tüketici bedel iadesi, değişim veya ayıp oranında indirim talep edebilir. Satıcı bu talebi reddedemez. ''
Ben bu maddeyi öne sürerek bağlı bulunduğum THH ye dilekçemi verdim fakat bu işlemler sonucunda iade talebim reddedildi ve 15 günlük itiraz hakkımın olduğu söylendi.
Eğer itiraz hakkımı kullanmaz isem tekrar dilekçe verme hakkımın olmadığı özetle cihaz bedeli olan 3142 TL ' nin üzerine bir bardak soğuk su içmem gerektiğini dile getirdiler.
Bu durumda ben ne yapabilirim ? İtiraz etsem ve yine red çıksa adliye masraflarını ödeyecek gücüm yok. Oldu da telefonu tekrar tamire yollasam ve azami iş gününü geçseler bu seferde THH yolu kapalı iadede alamam...
Ne yapacağım gerçekten çok sıkıştım...
Sizlerden gelecek yorumları merak ediyorum.
Buyurun garanti belgesinin resmi :
https://i.hizliresim.com/JQBM5J.png
Cevap: THH ' ye olan başvurum reddedildi şimdi ne yapacağım ?
Öncelikle karşı tarafın savunmasını ve TSHH'nin red gerekçesini yazarsanız tüketici mahkemesine gidip gitmemenizi tavsiye edebiliriz.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
1.si karşı taraf herhangi bir savunma yapmamış bu karar tutanağında mevcut.
2.si bilirkişinin kararını yazayım ( harfiyen )
'' şikayete konu olan ürünün incelenmesi amacıyla yapılan telefon görüşmesinde; tüketici ürünün servisten çalışır durumda geldiğini ve herhangi bir arızasının bulunmadığını belirtmiştir. Bu nedenle ürün incelemesi yapılamamıştır. ''. Rapor ve dosya içeriği birlikte değerlendirildiğinde bilgi ve belge eksikliğinden talebin reddine karar verilmiştir. ''
Ben açık açık söylemiştim ben garanti belgesine dayanarak iade istiyorum diye fakat bilirkişi benim öyle bir yetkim yok demişti.
güncel arkadaşlar son durumu merak ediyorum
'' Servis onarım hakkı kullanan telefon garanti süresince tekrar arızalanırsa tüketici bedel iadesi, değişim veya ayıp oranında indirim talep edebilir. Satıcı bu talebi reddedemez. '' maddesini ben "yani 1 kez gitti 2.kez tekrar giderse" şeklinde değil; aynı arıza tekrar meydana gelirse, yani arıza ilk seferde giderilemezse şeklinde anlıyorum.
İki servis talebi anlattığınıza göre farklı arızadan kaynaklı.
Bir defa siz bu telefonu şimdiye kadar kullandınız, bilirkişinin yazdıklarına göre hala sorunsuz kullanıyorsunuz , ne soğuk su içmesi onu anlamadım.İsteyen herkes sorun olsun olmasın telefonunu değil iki kez on kez bile servise gönderebilir(arada ekran gidiyo, fazla ısınıyo, konuşurken kapandığı oluyo vs.).Bu beyan ve gönderimler tek başına böyle bir hak tanısa herkes 20 ay kullandığı telefonun parasını aynen geri alırdı.Dava yoluna gidilir de kaybedilirse en az bu telefon kadar karşı vekalet ücreti ödemek durumunda kalırsınız.O zaman bu sefer ödeyeceğiniz para için gerçekten 1 bardak soğuk su içme değimi tam yerini bulmuş olur.Bilginize..
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
'' Servis onarım hakkı kullanan telefon garanti süresince tekrar arızalanırsa tüketici bedel iadesi, değişim veya ayıp oranında indirim talep edebilir. Satıcı bu talebi reddedemez. '' maddesini ben "yani 1 kez gitti 2.kez tekrar giderse" şeklinde değil; aynı arıza tekrar meydana gelirse, yani arıza ilk seferde giderilemezse şeklinde anlıyorum.
İki servis talebi anlattığınıza göre farklı arızadan kaynaklı.
Hocam ilk ve ikinci seferde yollarken ana sebep olarak panel arızasını dile getirdim zaten.
Zaten değişen parçadan aynı arızayı tekrar verdiği gaayet net anlaşılmıyor mu ?
panel arızası var dedim panel altındaki film değişti
yine panel arızası var dedim komple ekran değişti ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bir defa siz bu telefonu şimdiye kadar kullandınız, bilirkişinin yazdıklarına göre hala sorunsuz kullanıyorsunuz , ne soğuk su içmesi onu anlamadım.İsteyen herkes sorun olsun olmasın telefonunu değil iki kez on kez bile servise gönderebilir(arada ekran gidiyo, fazla ısınıyo, konuşurken kapandığı oluyo vs.).Bu beyan ve gönderimler tek başına böyle bir hak tanısa herkes 20 ay kullandığı telefonun parasını aynen geri alırdı.Dava yoluna gidilir de kaybedilirse en az bu telefon kadar karşı vekalet ücreti ödemek durumunda kalırsınız.O zaman bu sefer ödeyeceğiniz para için gerçekten 1 bardak soğuk su içme değimi tam yerini bulmuş olur.Bilginize..
Telefonu kullanıyor veya kullanacak olmam neyi değiştirir ?
Yasalar bana bu hakkı veriyor. Aynı haklar 10 kez servis görmüş ama hala malı kullanmaya devam eden tüketiciyede veriliyor.
Ben iade hakkımı kullanmak istiyorum o kullanmak istemiyor bu durum şahısları bağlar.
Yani benim bu hakkı kullanmamdan daha doğal ne olabilir ?
Sizin dediğiniz gibi '' Bu beyan ve gönderimler tek başına böyle bir hak tanısa herkes 20 ay kullandığı telefonun parasını aynen geri alırdı. '' durumu olsa böyle bir hak verilmezdi kullanıcıya.
Satıcı ürünü ithal etmiş bana satıyor içine koyduğu belgede '' onarım sonrası tekrar arızada iade isteyebilirsin '' diyorsa ben hakkımı ararım.
İsterse garantinin bitmesine 1 gün kalmış olsun yinede gider dilekçemi veririm.
Gözüm gibi baktığım 3200 tl para verdiğim telefon panel arızası verip duruyor.
Şöyle örnek vereyim....
A noktasından B noktasına götüren bir araban var ama camları çamurla kaplı.
'' Amaaan boşver beni bir yerden bir yere götürüyor camları çamur olsa ne olacak '' mı derdin yoksa yasaların sana tanıdığı hakları mı kullanırdın ?
Biz gerekli cevapları verdik.Son zamanlarda bu kanunların kötüye kullanımına sık rastlanıyor.Hatta 'garanti bitmeden bir iki servise yollayım iade kovalayım' mantığında kişiler de var.Biz gerekli cevabı verdik.Aynı şeyleri tekrar yazmanın bir anlamı yok.THH reddetmiş.Bildiğin yere davanı aç.Herkes içinde yazmak zorundayız, dava kaybedilirse ki böyle şirketlerin kesin avukatı olur, karşı vekalet ücreti açana kalır.