Öğrenciyim Kanıtım var Ama Yoklama Kaçağı Oldum ve Tebliğ Gelmiş
Herkese merhaba, 1993 doğumlu ve yurtdışında uzaktan eğitim alarak okuluma devam eden öğrenciyim. Türkiye'ye gelene kadar hiç bir askerlik problemi çıkmadı. hatta birçok kez polis merkezlerine girip çıktım sorun olmadı. ama iş bulduğum zaman edevletten alamadığım kağıdı askerlikten almaya çalıştığım zaman "sen yoklama kaçağısın" dediler. nasıl? filan öğrenci belgemi noter onaylı vs. kanıtıyla götürdüm konsolosluğa göster onay verirse gel dediler. konsolosluk dediki "evet öğrenci olduğunu teyit ediyoruz ama türkiye artık yurtdışı uzatan eğitim alanlara tecil vermiyor" diye mesaj gönderdi. halbuki biçok kişi ukrayna gibi birçok ülkelerde uzaktan eğitim alarak tecil yapıyorlar da neden bana gelince tecil olmuyor? ne tanıdık avukat var ne bişey bu yüzden kimseye güvenip soramadım. bunu askerlik şubesine kanıtlamama rağmen konsolosluk şubeye bildirimde bulunmadığı için benim kaydımı yaptılar ama ben doktora gitmedim. birde zorla yaptılar, sanki orada dayak atacaklar gibi üstüme gelip elim kolum bağlı imzalar attırdılar. sonra "doktora git muayene ol 3gün içinde gel" dediler 3 aydır gitmedim. eve tebliğ mazbatalı zarf gelmiş ve para cezası görünüyor 264 TL. şimdi sorum, öğrenci olduğumu kanıtladığım halde sınavlarımı online verdiğim halde noter onaylı belgem dahi bulunurken öğrenciliğimi kabul etmeyen saçma adaleti olan devlete para cezamı ödemeli miyim? ödemezsem nasıl itiraz ederim? itiraz edersem elimdeki belgeler sayesinde kazanma şansım varmı yoksa kaybedince daha fazla para ödemek zorundamı kalırım? ayrıca GBT yani edevlet sicil kaydı sorgulama ile her hangi bir sicilim bulunmamasına rağmen yurtdışına rahatlıkla çıkabilir miyim? ki mayıs ayında özel sınav var ve ona gitmem gerekiyor, online olmayacak. fakat bilet alıpta havaalanında saçma şeylerle karşılaşıp paramın yazık olmasını da istemiyorum. bilen arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olurlarsa çok sevinirim. teşekkürler.
Cevap: Öğrenciyim Kanıtım var Ama Yoklama Kaçağı Oldum ve Tebliğ Gelmiş
arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
- - - Updated - - -
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Öğrenciyim Kanıtım var Ama Yoklama Kaçağı Oldum ve Tebliğ Gelmiş
Öğrenci olduğunuzu kanıtlamanızda sıkıntı yok, sıkıntı olan öğrencilik durumunuz askerlik yapmanıza engel değil.Askerdeyken belgelerinizi verir izin zamanlarınızda sınavlarınıza uzaktan gene girersiniz, merak etmeyin.Şimdiden iyi teskereler..