Vodafone Cihaz Taahhüt İptali
Selamlar,
Geçen sene vodafone'dan hattımın üzerine bir cihaz almıştım.Taksitlerini 3. faturayı geçmemek şartıyla ödüyordum.3 ay önce faturamı ödemeye gittiğimde tüm cihaz bedelinin tek faturaya yansıtıldığını öğrendim.Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda bana faturalarımın düzensiz ödendiğini bu yüzden cihaz bedelinin tek faturaya yansıtıldığını söylediler, tabi bu süreç zarfında bana sözlü veya yazılı olarak bir uyarıda bulunmadılar.Müşteri hizmetlerine öğrenci olduğumu tek fatura tutarını öğrenciliğim bitene kadar ödeyemeyeceğimi(6 ay) bildirdim.Fatura tutarımın 6 ay sonrada ödesem değişiklik olmayacağını sabit kalacağını ve borçla yükümlü olduğumu söyledi.Geçen ay ise evime çorum icra dairesinden icra kağıdı geldi.Yine aynı keza vodafone tarafından hiçbir sözlü yada yazılı olarak bildirim yapılmadı.İcradan bildirim geldiğinde vodafone tarafından imzaladığım sözleşmenin bir kopyasını ve fatura ödeme planımı istedim ve şuana kadar 3 kez hatırlatmama rağmen hala bir dönüş sağlanmadı.Vodafone şirketinin sorunlu bir şirket olduğunu biliyorum, geçtiğimiz aylarda kullanıcıdan habersiz yapılan paketler tarafından bir çok kişi çok ciddi fatura tutarları ödediler.(kendi ailemde dahil).
Siz büyüklerimden istediğim bu süreç hakkında hukuki haklarım nelerdir bana yardım etmeniz.
Teşekkürler..
Cevap: Vodafone Cihaz Taahhüt İptali
3.faturayi gecmemek sartiyla oduyordum dediginiz, faturalarinizi tarihinde degil de 2 ay gecikmeli mi ödüyordunuz?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
3.faturayi gecmemek sartiyla oduyordum dediginiz, faturalarinizi tarihinde degil de 2 ay gecikmeli mi ödüyordunuz?
Evet maalesef tam tarihinde ödeyemiyordum..Aylık ödediğimde oluyordu, tam net bilgiye sahip olmak için hala ödeme planımı beklemekteydim.Şu anda mail üzerindende vodafone tarafına bildirimde bulundum.
Konu hakkında bilgilendirme yapabilecek birileri var mı?
Fatura tutarını, son ödeme tarihinden sonra gecikmeli olarak ödeyerek zaten o taahhüdü ihlal etmiş, üzerinize düşeni gerçekleştirmeyerek yapılan anlaşmayı bozmuşsunuz.
Doğal olarak ta bozulan anlaşmada belirtilen taksitli satış olayı bitmiş, sahip olduğunuz cihazın kalan ödemesinin tamamını yapmanız gereken duruma düşmüşsünüz.
Adresinize gelen icra ödeme emri size yapılan bildirimdir, bunun dışında borcunuzu ödemezseniz icra gelir vs bildirime gerek yok.