Memurluk için suç tarihi mi karar tarihi mi
merhaba, ben 2006 da basit yaralama suçu işledim ve 30.03,2008tarihinde karar verilerek 1 yıl 15 gün ceza verildi ve ertelendi. sorum şu; şubat 2008 den önce cezası ertelenenler devlet memuru olabiliyordu fakat 2008 şubatında çıkan kanunla cezası ertelenenler ( 1 yıldan fazla) memur olamıyor. şimdi ben suçu 2006 da işlediğim için memur olabilecekmiyim yoksa 2008 de (kanundan 20 gün sonra) karar verildiği için aleyhime mi olur yani memurluğuma engel teşkil edermi. yani suç tarihi mi yoksa karar tarihi mi esas alınır lütfen cevap bekliyorum. saygılar
Cevap: memurluk için suç tarihi mi karar tarihi mi
karar tarihi kabul edilir.
Memur olacağınız tarih önemlidir o tarihte memurluğa engel bir durum olmamalıdır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Memur olacağınız tarih önemlidir o tarihte memurluğa engel bir durum olmamalıdır.
avukat bey şimdi adli sicil kaydından silinip arşive alınan 1 yıl 15 günlük ceza için memnu hakların iadesi kararına gerek var mı memurluk için yoksa sicil kaydından silindiği için gerek yok mu. ben mahkemesine memnu haklarımın iadesi için dilekçe verdim gelen cevapta memnu hakların yeni yasa ile infaz süresiyle sınırlı olduğunu ve memnu hakların iadesine gerek olmadığı gerekçesiyle red verdi. ama nette yaptığım araştırmalarda 1 yılı aşkın cezalar için memnu hakların iadesi gerekir diyor. yardımcı olur musunuz. tşk
Gerekçeli kararınıza bakın yasaklı olduğunuz şeyler için bir süre öngörülmüşse o süreyi geçirmiş olduğunuzdan dava açmanıza gerek kalmayabilir yok eğer karar yasadan önce verilmiş herhangi bir süre de ön görülmüyorsa memnu hakların iadesi için dava açmanızı istemeleri doğal idari kurumlar mahkeme kararlarına göre hareket ederler.
Sernev_62 benimde aynı durum sonucu ne oldu merak ediyorum erosenna85@gmail.com adresinden bana mail ile ulaşabilir misiniz tesekkurler