Tensip zaptı hazırlandı / mahkeme günü verildi/ tapulu taşınmazda
Arkadaşlar merhaba, bana yardımcı olabilir misiniz?
e- devlet sorgusunda mahkeme günü verilmiş aşağıdaki gibi. Davanın konusu; tanıdık bir arkadaşımın evini geçen sene almak istedim kapora verdim eve taşındım bankadan kredi çektim fakat tapuda üzerinde borcu çıktığı için borcunu kapatamadı dolayısıyla tapu devri gerçekleşmedi. Aramızda sözleşmede olmadığı için beni işgalci gibi gösterip evden çıkmam için dava açmış. Ben nasıl bir yol izleyeceğim ilk defa mahkemeye çıkıcam. Ne yapmam gerekiyor.
Temel Dosya Bilgileri
Mahkeme
İstanbul Anadolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi
Dosya Yıl/No 2014/3xx
Dosya Türü : Hukuk Dava Dosyası
Açılış Tarihi :10/08/2014
Dosya Durumu : Tensip zaptı hazırlandı
Dava Türü : Tapulu Taşınmazda
Duruşma Listesi :Duruşma Günü Saati 00/02/2015 10:00
İşlem Sonuç : Duruşma Günü Verildi
Taraflar
Adı Soyadı / Kurum Adı Taraf Rolü
o Davacı
ben Davalı
Cevap: Tensip zaptı hazırlandı / mahkeme günü verildi/ tapulu taşınmazda
Tapulu taşınmazı fuzuli işgalden hakkınızda dava açılmış. Mahkeme yargılama yapılmasını uygun görmüş (tensip) ve duruşma günü vermiş. Size dava dilekçesi tebliğ olacak. Cevaplarınızı ve delillerinizi tebligatta yazan süre içinde belirtmeli, duruşmaya da ya bizzat ya da avukatınız ile girmelisiniz.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Tapulu taşınmazı fuzuli işgalden hakkınızda dava açılmış. Mahkeme yargılama yapılmasını uygun görmüş (tensip) ve duruşma günü vermiş. Size dava dilekçesi tebliğ olacak. Cevaplarınızı ve delillerinizi tebligatta yazan süre içinde belirtmeli, duruşmaya da ya bizzat ya da avukatınız ile girmelisiniz.
Cevap vererek beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Bir kişi hakkında benimde davam var, yüzde 99 haksız çıkacaksın, ben sana şimdiden olanları söyleyeyim, karşı taraf bilirkişi isteyebilir, böyle olursa davan 3 ay ötelenir, oturuduğun süre için ecrimisil talep ettiyse onu faizi ile birlikte, avukatlık masrafları , bilirkişi masrafı mahkeme tarafından ödetilir.