Danistay 12.daire karar asamasi
kolay gelsin arkadaslar danistay 12.dairede dosyam var yd almak icin 6 ay bekledim yd savunmadan sonra dediler savunma geldi fakat yd vermeden direk olarak esasa gectiler 08.10.2014 de dosya karar asamasindadir yaziyodu ve hala hic bi degisiklik yok bu karar vermenin ortalama bi suresi varmidir acaba ???yd icin oncelik dilekcesi vermeme ragmen yd verilmeden direk esasa gecildi davamla ilgili olan kanun degistigi halde hala bekliyorum bilen.bi arkadas yardimci olabilir mi kaybetme ihtimalim %0 gibi bisey zor durumda oldugumu dilekcemdede belirtmeme ragmen 8 ay gecti bi yd icin onuda alamadim acaba ayaklarina kapanmam mi lazim onada raziyim:/:(?
Cevap: Danistay 12.daire karar asamasi
Danıştay hakimleri dosyayı inceleyip, savunmaları değerlendirip öyle karar verecekler. Danıştay ilgili dairesinin ne kadar zamanda karar vereceğini söylemek doğru olmaz. Tetkikat aşamasında bir eksiklik bulunursa onun tamamlanmasını dahi isteyebilir danıştay hakimleri.
Alıntı:
erdem481 rumuzlu üyeden alıntı
kolay gelsin arkadaslar danistay 12.dairede dosyam var yd almak icin 6 ay bekledim yd savunmadan sonra dediler savunma geldi fakat yd vermeden direk olarak esasa gectiler 08.10.2014 de dosya karar asamasindadir yaziyodu ve hala hic bi degisiklik yok bu karar vermenin ortalama bi suresi varmidir acaba ???yd icin oncelik dilekcesi vermeme ragmen yd verilmeden direk esasa gecildi davamla ilgili olan kanun degistigi halde hala bekliyorum bilen.bi arkadas yardimci olabilir mi kaybetme ihtimalim %0 gibi bisey zor durumda oldugumu dilekcemdede belirtmeme ragmen 8 ay gecti bi yd icin onuda alamadim acaba ayaklarina kapanmam mi lazim onada raziyim:/:(?
Dosya karar aşamasında görünüyorsa, tetkik hakimi tarafından incelenmesi bitmiş demektir. Yani dosyanız heyet tarafından görüşülme sırasını bekliyor olmalı. Dosyanız YDli de olduğu için yakın bir sürede karara bağlanır diye düşünüyorum.
yardımcı olan herkezden Allah razı olsun ozellıkle cobanoglundan ıns haksızlıga ugramıs arkadaslarımızda en yakın surede mahkemelerını kazanırlar ve adalet yerını bulur Allaha emanet olun ...
Davayı yı kazandınız harelde tebrik ederim çoktandır yazılarınızı takip ediyordum çok sevindim bende 8 aydır açıktayım kararı bekliyorum darısı bana