Hosting ve Oyun Bilişiminden Dolandırıldım Yardım İstiyorum..
Öncelikle herkese merhabalar,
01.09.2014 tarihinde garanti bankasından bir bilişim ile anlaşarak para yatırdım, şimdi diyeceksiniz neye güvenerek yatırdınız, Kişinin Yer sağlayıcı belgesi mevcut, ve 03.09.2014 tarihi oldu hala bilişimden cevap yok, telefon ile arıyorum ben bakmıyorum o işlere diyor, nereden bunlara ulaşıcam diyorum bıktırana kadar ticket atın cevap verirler diyor, bu ne mantıktır ya? Böyle insanlaramı veriliyor yer sağlayıcı belgesi? bende alayım o zaman?
Herneyse, sitelerindeki online chat'tan yazıyorum bekleyin açılır diyor, ve alırken anlaştığım 30 dakika içinde oyunun teslim edilmesi idi. Ve bu yazıları sitelerindede mevcuttur.
Parasında falan değilim, biri bana yardımcı olsun böyle insanlar benim gibi insanları daha fazla kandırmasın lütfen.
Son olarak attığım ticket'lerde bütün tarihler saniyelerine kadar mevcut.
Cevap: Hosting ve Oyun Bilişiminden Dolandırıldım Yardım İstiyorum..
Birşeyler önericek yokmu ?
Öncelikle bu soruyu size tabikide yönelticem NEYE DAYANARAK ? böyle bir anlaşma yaptınız
bu gibi işleri cevirenler bugün son bulsun yarın yine çıkarlar ve bunu sizde biliyorsunuz ki televizyonlarda defalarca insanları uyarıyorlar bunlardan dolayı neyse gelelim sorunuza
İp adresleri gerek size hizmet veren sağlayıcıda gerek bankanın sistemlerinde tutulan loglardan tespit edilir.Bunlar bilişim uzmanları tarafından sizin vereceğiniz ifadeye göre incelenir.
Bu gibi yargıtay kararını senınle paylasmak istiyorum belki yararı olur inşallah işini görür
Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin 2009/1616 E., 2009/11328K. ve 07.10.2009 Tarihli kararında bilişim yoluyla dolandırıcılık suçu ile bilişim sistemine girerek haksız çıkar sağlama suçu arasındaki ayrım şu şekilde anlatılmaktadır:
“Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunda, verileri otomatik işleme tabi tutma olanağı veren sistemler araç olarak kullanılıp gerçek kişiler aldatılarak çıkar sağlanmaktadır. Bankaların etkin işlevi bulunan çek, hesap cüzdanı, dekont gibi maddi varlıklarının kullanılması halinde ise, banka vasıta kullanılarak dolandırıcılık suçu oluşur. Gerçek bir kişiyle karşı karşıya gelmeden bir başka vasıta kullanılarak görüşmeden, konuşmadan, kişilere yönelik hileli davranışlarla aldatılmadan sadece bilişim sistemi kullanılarak doğrudan doğruya çıkar sağlanması halinde, bilişim sistemine girerek haksız çıkar sağlama suçu gerçekleşir.” denilmektedir.
sipariş geçip paranızı yatırdınız mı ? Anlaşma yaptığınızı ispat etmelisiniz. Geçtiğiniz sipariş e-posta ile bildirim gelmişse ispatlanabilir yoksa buradan sonuç çıkmaz.