otopsi izlemeye dayanabileceklere tavsiye ederim.
http://www.totallycrap.com/media/autopsy/
Printable View
otopsi izlemeye dayanabileceklere tavsiye ederim.
http://www.totallycrap.com/media/autopsy/
İlk 2 saniyeye dayandım. Neden asla tıp okumayı düşünmediğimi bir kez daha hatırlamış oldum.
Fulya Hanım;
En son CMUK eğitimi nedeniyle tam otopsi izlemiştim bende ama bu linkteki görüntüyü bende izleyemedim. Ama sanırım kadavranın boynundan akan kanın etkisi oldu sanırım benim üzerimde. Bende deniyorum izlemek için ama beceremiyorum :)):)
Bunu yapmak zorundamısınız? Yani gereğinde avukat olarak otopside bulunma zorunluluğumu getiriyor CMUK?
Hayır getirilmiyor. Ama otopsi uygulamarını bilmek önmli bir gereklilik. Ancak CMK servisilerinde avukat olarak çalışabilmek katılımı zorunlu tutulan seminerler var. Bu eğitimin bir parçası da adli tıp konusu.
Bu biz yeni nesil hukukcuların iyi hali. Buradaki üstadlarımız daha iyi bilirler onlar gerçek otopsilerde hazır bulunurlarmış. Kendi adıma cok sevindirici.:) İyi ki bize zorunlu değildi.
Adınıza bende sevindim. Avukatlık deyince insanın aklına bu boyutları gelmiyor ilk anda.
Benim kanla aram hiç iyi değildir. Aslında ilk üniversitemi bırakma kararımda kanlı canlı bir şeyleri kesmek durumunda kalmak son derece etkili olmuştu.
Aslında daha başka boyutları da var ama şikayet edilecek. Etten kemikten insan olduğumuz cogu zaman göz ardı ediliyor ne yazık ki..
İnsan hangi meslek olursa olsun sahne arkasını düşünmeden algılıyor. Bütün mesleklerin kendince zorlukları var. Ancak insana doğrudan hizmet veren meslekler her zaman daha yıpratıcı
otopsiyi sonuna kadar izledim. Otopsiden insanların çıkaracağı bir çok dersler var. Dikkat edildiği zaman Akciğerdeki sıgaranın etkilerini çok iyi görebilir. Birde ilk defa böyle birşey izleyen veya izleyebilen insan anatomisini az da olsa öğrenme fırsatı bulur. Bunu izlerken bir insan olarak kadavrayı görmemek lazım. böyle yapılmadığı zaman otopsi izlenemez. Özellikle kan tutan kişiler zor izler.
Herkesin izleyebilmesi mümkün değil.
Bana insan gibi görünüyor ölmüşte olsa.