Başkası üzerine firma kurulması
herkese merhaba
Bundan 5 yıl önce bir yakınım kendi ticari sicili bozuk olduğundan işletmeyi benim üzerime açtı ve adıma bir ŞAHIS FİRMASI açıldı... yalnız şu sıralar vergi borcundan dolayı başım dertte kesilen faturaları ben imzalamadım bunun bana bir artısı olur mu ? kendisini mahkemeye mi vereceğim yoksa vergi dairesine mi şikayette bulunacağım... kesilen faturaların asılsız olması durumunda faturayı alan şirkette sıkıntıya giriyormuş bu doğrumudur ? muhasebecide bu işin içinde kısacası faturayı alan kesen ve muhasebeci beni yaktı diyebilirim... bir çıkar yolu varmıdır ? şu an bütün banka hesaplarım bloke olmuş durumda maaşımı çekemiyorum... yardım ederseniz sevinirim...
Cevap: Başkası üzerine firma kurması
kimse cevap veremeyecekmi???
bulundugunuz süreç uzun suc duyrusunda bulunup dava acılacak akrabanız muhasebeci hepsi arastırılacak eger onlarda bır olur sıze karsı oynarlarsa 6 yıl sürer allah yardımcın olsun
- - - Updated - - -
bide ltd olsaydı imza yetkisi baskasında olurdu ama sızınkı sahıs ımza sirküsü tek sizin adınıza dıycegınız su ben boyle bır mal satmadım tıcaret yapmadım habersız kullanmışlar sonuclanırsa mahkeme vergı dairesıne yazacak sızden dusup sahıslara kesilecek
yani şöyle diyebilirim kesilen faturaları ben yazmadım,ben imzalamadım, mahkeme imza örneği istermi? diyelimki istedi muhasebecivs. bu faturaları kaybedermi? imzaların bana ait olmadığı çıkarsa kurtulurmuyum? birde o firmada sigortalı çalışan birini ve dışardan bir kaç kişiyi (halam abim) şahit göstersem bana bir faydası olur mu ?
cevap verebilecek başka kimse yok mu ? inanın çok çaresizim....
Anlattığınızdan anladığım açılan işletme normal faaliyet gösteren bir yer. Yani ticari bir faaliyet gösteriyor ve kesilen faturalarda işle alakalı. Yani naylon fatura işi yapmıyor.
Bu durumla ilgili öncelikle Ankara Denetim Grup Müd. İhbarlar ve Şik. Değerlendirme Müd. lüğüne(Ankaradan yazdığınızı belirtmişsiniz olay Ankarada diye düşünüyorum) durumunuzu anlatan bir dilekçe ile ve belgelerinide ekleyerek başvurun. normalde gerçek mükellefin x şahsının olduğu hiçbir faturayı düzenlemediğiniz vb gibi durumların hepsini anlatın. Düşükte olsa sonuç çıkma ihtimali var. Tabi sonuca göre dava açma hakkınızda var. Ayrıca x şahsına sizi mağduriyete düşürdüğü daha doğrusu aranızda yapılan sözlü akite uymadığı içinde dava açabilirsinizki bundan sonuç almanız bence diğerine göre daha yüksek bir ihtimal. Benim düşüncemi sorarsanız durumunuz kötü. Bu bahsettiğim ilk dilekçe benim önüme gelse ve bir inceleme elemanı olsam vergi usul kanunun 8. maddesini "Vergi kanunlariyle kabul edilen haller müstesna olmak üzere, mükellefiyete veya vergi sorumluluğuna müteallik özel mukaveleler vergi dairelerini bağlamaz." hemen önünüze koyarım. siz 3. bir kişiyle bir akit yapmışsınız ve kandi adınıza mükellefiyet açmışsınız. bu nedenle vergi dairesinin muhattabı sizsiniz x kişisi onu ilgilendirmez. siz bu x kişisine ayrı dava açabilirsiniz. o nedenle dedimki bu şekilde sonuç alma ihtimaliniz daha fazla. ancak şöylede bir durum varki faturaları siz düzenlememiş ve imzalamamışsınız. bu da demektirki fatura gerçeği yansıtmamakta. ancak yapılan iş (alım-satım) doğru fatura hatalı. karışık bir durum sizinki detaylı değerlendirilmesi gerekiyor. sonuç olarak işiniz uzun ve meşakkatli kolay gelsin ve geçmiş olsun
çok teşekkür ederim... anladığım kadarı ile benim mahkemem Allah ın huzuruna kaldı... ne kadar vergi memuru hukukçu danıştığım varsa hiçbiri kanunun benden yana olmadığını söyledi yani şahit , sahte imzanın ispatlanması felan hep fasa fiso... yapıcak bişey yok başa gelen çekilecek galiba....