Bulgaristan/Romanya göçmeni çifte vatandaşlık
Merhabalar,lafı uzatmadan hemen arkadaşımın sorusunu yöneltmek istiyorum kendileri eski göçmenlerden, pek ümidi yok ama ben yine de sormak istedim:
-Dedesi 1930 Silistre( bu tarihte Romanya'ya bağlıydı şu anda Bulgaristan) doğumlu 1936 da Türkiye'ye göç etmişler.
1.Arkadaşımın annesi vatandaşlık hakkına sahip mi?
2.Arkadaşımın annesi vatandaş olursa kendisi de olabilir mi?
3.Böyle bir hak varsa ne yapılmalı? Bulgaristan vatandaşı mı Romanya vatandaşı mı olabilir?
Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Bulgaristan/Romanya göçmeni çifte vatandaşlık
Bu soruyu neden Bulgaristan yada Romanya yetkililerine sormuyorsunuz. Onlar kendi kanunlarini daha iyi bilirler. Bulgarca biliyorsaniz netten kolaylikla cevabi bulursunuz.
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
Bu soruyu neden Bulgaristan yada Romanya yetkililerine sormuyorsunuz. Onlar kendi kanunlarini daha iyi bilirler. Bulgarca biliyorsaniz netten kolaylikla cevabi bulursunuz.
Bunu ben de denedim ancak sonuç alamadım. Sanırım bir avukata danışmam gerekecek. Cevabınız için teşekkür ederim.
Evet alabilir.Romanya'dan dedesinin doğum kaydını ve buradanda isim denklik belgesini bulması gerek.
Merhabalar,gerçekten yardımınıza ihtiyacım var benim babam Romanya doğumlu ben küçükken vefat ettiği için yaşını ve kaç yılında Türkiye'ye geldiğini bilmiyorum ama 1930 civarı doğumlu olması gerekiyor.Ben çifte vatandaşlık istiyorum sizce alabilir miyim ne yapmam gerekiyor ?
Romanya çifte vatandaşlığı mümkün diye biliyorum. Sorunuza https://www.hukuki.net/showthread.php...te-vatandaslik linkinde yanıt verdim.
Alıntı:
nalanbğln rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,gerçekten yardımınıza ihtiyacım var benim babam Romanya doğumlu ben küçükken vefat ettiği için yaşını ve kaç yılında Türkiye'ye geldiğini bilmiyorum ama 1930 civarı doğumlu olması gerekiyor.Ben çifte vatandaşlık istiyorum sizce alabilir miyim ne yapmam gerekiyor ?
ayni durum bende de soz konusu ben romanya adalet bakanligina basvurumu yaptim. ancak cok cekismeli bir surec...
Merhaba Arkadaşlar. Benim Rahmetli Dedem ( Babamın Babası ) 1931 Romanya Doğumlu. Vukaatlı Nüfus Örneği Çıkarttığımızda Doğum Yeri Romanya Yazıyor. Mübadele Zamanı Yaklaşık 5 Yada 6 Yaşındayken Türkiye'ye Getirilmişler Aile Olarak. Bana Söylenen Kadar İle 3. Kuşağa Kadar Vatandaşlık İçin Başvurabilirmişiz. Bununla İlgili Nasıl Bir Çalışma İçine Girmeliyim. Bilen Arkadaşlarımdan Ricam Beni Bilgilendirmesi.
Alıntı:
muyasa rumuzlu üyeden alıntı
Bunu ben de denedim ancak sonuç alamadım. Sanırım bir avukata danışmam gerekecek. Cevabınız için teşekkür ederim.
arkadaşım merhaba. öncelikle arkadaşının annesi değil kendiside direkt vatandaşlık alabiliyor. ilk önce bulunduğu nüfus müdürlüğünden dedesininde içinde bulunan vukaatlı nüfüs örneği alacak. sonrasında o kağıtla ankara devlet arşivlerine dilekçe yazıp göç kayıtlarını çıkartacak. sonrasında onlarla birlikte romanyaya gidip devlet arşivlerinde dedesinin doğum kağıdını bulmak için bir dilekçe verecek ( o zaman romanyaya bağı olduğu için ) şayet dedesinin doğum kağıdı çıkarsa kesin vatandaş olabiliyor. kim derse yok romence bilmesi şart felan hikaye anlatır inanma aynı süreçten bende geçtim. tabi bu söylediklerim romanya için geçerli bilesin :)
Alıntı:
Akın Papuçular rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım merhaba. öncelikle arkadaşının annesi değil kendiside direkt vatandaşlık alabiliyor. ilk önce bulunduğu nüfus müdürlüğünden dedesininde içinde bulunan vukaatlı nüfüs örneği alacak. sonrasında o kağıtla ankara devlet arşivlerine dilekçe yazıp göç kayıtlarını çıkartacak. sonrasında onlarla birlikte romanyaya gidip devlet arşivlerinde dedesinin doğum kağıdını bulmak için bir dilekçe verecek ( o zaman romanyaya bağı olduğu için ) şayet dedesinin doğum kağıdı çıkarsa kesin vatandaş olabiliyor. kim derse yok romence bilmesi şart felan hikaye anlatır inanma aynı süreçten bende geçtim. tabi bu söylediklerim romanya için geçerli bilesin :)
Merhaba,
Benim annem köstence 1940 doğumlu gözüküyor T.C nüfus cüzdanında.Annem köstencede doğduktan sonra 40 günlük iken rahmetli dedem ve ananemle Türkiyeye göç etmişler.Benim çifte vatandaşlık için hangi yolu izlemem gerekiyor.Yardımlarınız için şimdiden tşkler.