İcra dairesi ve yeddiemin sorgulama
Merhaba,
Bir firmanın ticari alacağıma istinaden araçlarına haciz koydurttum.Avukatım bazı sorunları çözemiyor:
Araç bankaya rehinli ve 3 adet de haciz konulmuş.Trafik tescilden sorguladığımda bizim koymuş olduğumuz icra dairesi ve dosyası var sadece. Avukatım kaçıncı sırada olduğumuzu aracın hangi yeddieminde olduğunu bulamıyor.Aracın kayıtlı olduğu trafik tescile gittik ancak kendilerinin bilemeyeceğini,sadece gelen haciz emrini uyguladıklarını söylüyorlar.
1. Haciz işleminde kaçıncı sırada olduğumuzu nasıl öğrenebiliriz.(Eğer 1. sıradaysak yakalayıp satmayı düşünüyoruz)
2. Aracın hangi yeddiemine çekildiğini nasıl öğrenebiliriz.
İlgilenen avukat arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Re: İcra dairesi ve yeddiemin sorgulama
Sayın Jack 71
avukatınızı niçin suçladığınızı anlayamadık. Araç ehinli mi hacizli mi? Öncelikle bunu öğrenmelisiniz. Ara. icra tarafından bağlandıysa bunu trafik bilmez. Eğer rehin varsa trafik hangi ankanın koyduğunu bilir. Ancak haciz varsa icra numarasını da bilir. Siz kendiniz de trafikten öğrenebilirsiniz. Sanırım avukatınızdan, fazla eyler istediniz. Zira 1. sıradaysanız, nasıl bağlayacaksınız. Hem arabanın yedieminde olduğunu söylüyorsunuz, hem bağlamakistiyorsunuz. Avukatınız gereğini yapar merak etmeyin
Ragıp Bey merhaba,
Biz hacizi koyduğumuzda 2.sıradaydık;zaten arabayı bağlatan onlar ve de yerini kimseye söylememişler. Şu anki sorgulamada hala bizim koyduğumuz tedbir,takip ve icra dairesi görünüyor.1.sıradakiler aldığımız duyuma göre bir miktar ödeme alıp çekmişler ancak daha sonra tekrar koyduklarında arkamıza düşmüşler,işte biz bu noktada 1.olup olmadığımızı öğrenmek istiyoruz eğer
1.sıradaysak satış isteyeceğiz. İlginize teşekkürler.
Ragıp Bey;
Bu arada Araçta öncelikli olarak banka rehni ondan sonra da 3 ad. haciz tedbiri mevcut.
Tekrar tşk.