Kayyım Davası ile ilgili (Babalık Davası)
Merhaba,
Eski eşim benden boşandıktan sonra başkasından çocuk yaptığı için çocuk benim adıma kayıt oldu. Babalık ve Kayyım davası açtım ayrı ayrı
Kayyım davasında, Karşı taraftan kayyım adayı belirtmesini istediler (Karakol'a bildirdiler)
Dün yapılan duruşmada aşağıdaki gibi bir karar çıkmış
#######
Belirli gün ve saatte celse açıldı.
Gelen yok. Açık yargılamaya devam olundu.
İstanbul Anadolu ** Sulh Hukuk Mahkemesi'nin ** esas ** karar sayılı yetkisizlik kararı okundu.
Keçiören İEM yazılan müzekkereye cevap var. Okundu, dosyasına konuldu.
Davacı **a tebligat çıkartılmadığı anlaşıldı.
G.D:
1-Davacı ** adına duruşma gün ve saatini bildirir tebligat çıkartılmasına,
2-Davacıya kayyım adayı var ise adres, iletişim ve kimlik bilgilerini iki haftalık kesin süre içerisinde mahkememize bildirmesine, aksi halde mahkememizce resen İstanbul Barosuna kayıtlı bir Avukatın kayyım olarak tayin edileceğinden, kayımlık ücreti olan **** TL kayyımlık ücretini yatırmak üzere iki haftalık kesin süre verilmesine, aksi halde davanın reddedileceğinin işbu duruşma zaptının davacıya tebliği ile ihtarına, (ihtarat yapıldı.)
Bu nedenle duruşmanın ** günü saat 10:53'e bırakılmasına karar verildi. **
#########
Yukarıdaki duruşma zaptına göre kafama takılan 2 soru var.
- Karşı taraf zaten kayyım adayı belirtti. Benimde belirtmem gerekiyor ise, aynı adayı belirtebilirmiyim? Yada bu farklı çocuk ile ilgili kayyım adayı değil mi? burada biraz kafam karıştı.
- Ben istanbuldayım, Dava Ankarada görülüyor, Benim elektronik ortamda katılma şansım var mı? Bunu nasıl bildirmem gerekiyor?
- - - Güncellendi - - -
Tekrar okuduğumda şurası dikkatimi çekti "Davacıya kayyım adayı var ise" var ise demektedir.
Kayyım adayım yok ise, kayyım adayım yoktur şeklinde bir dilekçemi vermem gerekiyor. Bu şekilde dilekçe verirsem, karşı tarafın kayyım adayı mı kabul edilir. ve bunu vatandas.uyap dan cevap dilekçesi olarak mı vermem gerekiyor.
Cevap: Kayyım Davası ile ilgili (Babalık Davası)
Bir önceki güncellemede hatalı anlamışım sanırım, kayyım adayım yok ise avukat için 2000 TL isteniyor. bu 2000 TL'yi vatandas.uyap dan Ödeme sekmesinden harç mı yoksa masraf kategorisinden mi ödemem gerekiyor. Ve bu kategoriden hangi seçeneği seçeceğim, bir sürü ödeme türü görünüyor.
Ayrıca Kayyım Tayini İstenilen çocuğun annesi zaten kayyım adayı belirtmişti ilçe emniyet müdürlüğüne, (Kayyım adayı olarak kendi annesini söylemiş, yani çocuğun annanesini) bu kabul edilmediği için mi benden kayyım adayı isteniyor?
Sizin bir kayyım adayınız varsa bildirebilirsiniz. Yoksa cevap yazmazsınız, barodan bir avukatı mahkeme seçer. Kayyım ücretini uyap vatandaştan MASRAF (gider avansı da olabilir) olarak yatırmalısınız. 2 haftalık kesin süreyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sizin bir kayyım adayınız varsa bildirebilirsiniz. Yoksa cevap yazmazsınız, barodan bir avukatı mahkeme seçer. Kayyım ücretini uyap vatandaştan MASRAF (gider avansı da olabilir) olarak yatırmalısınız. 2 haftalık kesin süreyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Merhaba,
Kayyım adayım yok ise,
https://prnt.sc/1xi5rpd
Bu seçeneği seçerek, 2000 TL ödemem yeterli mi? Herhangi bir cevap dilekçesi yazmam gerekiyor mu?
Veya kayyım adayı olarak, Eski eşimin uzak bir akrabasını gösterebilirmiyiz. Bu kayyım istenilen çocuk ile ilgili çıkar ilişkisi bakımından sorun olur mu?
Ayrıca, Davaya mecburen ankaraya giderek katılmam mı gerekiyor? Ben şuan istanbuldayım. SEGBIS aracılığı ile katılma şansım olabiliyor mu?
Kayyım davasına bakan mahkeme ara kararında diyor ki; bir kayyım öneriyorsan bildir (ücret istemiyorum diyebilir) ama bildiremiyorsan ben barodan herhangi bir avukatın kayyım olarak atanmasını isterim, ona da 2000 tl kayyımlık ücreti ödersin...
Uyap ödeme seçeneklerinde kayyım ücreti diye bir detay yok diye biliyorum. Gider avansı olarak yatırabilirsiniz.
Her mahkemede henüz online duruşma imkanı yok. Kaleme sormak gerek.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Kayyım davasına bakan mahkeme ara kararında diyor ki; bir kayyım öneriyorsan bildir (ücret istemiyorum diyebilir) ama bildiremiyorsan ben barodan herhangi bir avukatın kayyım olarak atanmasını isterim, ona da 2000 tl kayyımlık ücreti ödersin...
Uyap ödeme seçeneklerinde kayyım ücreti diye bir detay yok diye biliyorum. Gider avansı olarak yatırabilirsiniz.
Her mahkemede henüz online duruşma imkanı yok. Kaleme sormak gerek.
Cevap için teşekkürler.
- Sanırım çocuğun annesinin belirttiği kayyım adayı kabul edilmediği için benden aday isteniyor doğru mu?
- Bu 2000 TL'yi Gider avansı şeklinde uyapdan ödediğim zaman, Cevap Dilekçesi ile bunu ödediğimi bildirmem gerekir mi?
- Duruşmaya katılmam mecburimidir? Yukarıdaki gideride hesaba katarsak, istanbul - ankara git gel baya pahalıya mal oluyor, karşılamam güç olabilir.
Toplam 1 dosya bulunuyor
Kayyım adayı olarak kim yazılabilir, Anne, baba, teyze, dayı, annane, dede dışında, akrabalar kayyım için aday olabilir mi?
Örnek olarak benim kardeşim, kayyım adayı olabilir mi? Davacı benim. ve Kayyım adayının sürekli duruşmaya katılması gerekiyor mu?
Kardeşim istanbul'da, Kayyım davası ise ankarada görülüyor.
Ayrıca kayyım adayı bulamaz isem, ödeyeceğim 2000 TL tek seferlik bir ücretmi?