Cevap: kayıp-çalıntı telefon
Alıntı:
bhtrtl91 rumuzlu üyeden alıntı
Yolda telefon buldum ve aldım. Telefonun sahibine ulaşamadım. Daha sonra kendim kullandım ve bir ay kadar sonra telefon kapandı. Aradan yirmi gün geçti. Acaba ne yapmalıyım? Hakkımda bir hukuki işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa nereden öğrenebilirim?
Merhaba, bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım.
Cihazı bulduğunuz zaman en yakın karakola cihazı götürüp tutanak ile teslim etmeniz gerekir.Sim kart takıp kullandığınız an hattın operatörü ve BTK ya saniye saniye nerden şebeke çektiğini ve ne kadardır telefonu kullanıyorsunuz herşey tespit edilir.Yani sizi her türlü bulurlar isteseler. Size tavsiyem "http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php" adresine girip telefonun pilin alt tarafında yazan IMEI numarasını kontrol etmeniz.Eğer çalıntı ise zaten sistemde çalıntı kayıp diye yazacaktır.Son olarakta cihazı götürüp karakola teslim ederseniz başınız ağrımaz.
Saygılar
Alıntı:
alper_035 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım.
Cihazı bulduğunuz zaman en yakın karakola cihazı götürüp tutanak ile teslim etmeniz gerekir.Sim kart takıp kullandığınız an hattın operatörü ve BTK ya saniye saniye nerden şebeke çektiğini ve ne kadardır telefonu kullanıyorsunuz herşey tespit edilir.Yani sizi her türlü bulurlar isteseler. Size tavsiyem "http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php" adresine girip telefonun pilin alt tarafında yazan IMEI numarasını kontrol etmeniz.Eğer çalıntı ise zaten sistemde çalıntı kayıp diye yazacaktır.Son olarakta cihazı götürüp karakola teslim ederseniz başınız ağrımaz.
Saygılar
Oradan sorgulama yaptım. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2013/41457 soruşturma numarası ile haberleşme bağlantısı kesilen IMEI yazısı çıkıyor. Kayıp ya da çalıntı diye yazmıyor. Telefonu hattımı takıp kullandım bulduktan sonra. Benim hakkımda hukuki bir işlem başlamış mıdır?
Telefonu nerde bulduysanız oranın karakoluna teslim etmelisiniz.
testlim ettiğim zaman herhangi bir hukuki işlem başlamaz mı? başka karakola testlim etsem olur mu?
- - - Updated - - -
testlim ettiğim zaman herhangi bir hukuki işlem başlamaz mı? başka karakola testlim etsem olur mu?
- - - Updated - - -
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Telefonu nerde bulduysanız oranın karakoluna teslim etmelisiniz.
Telefonu bir ay kadar kullandım. telefonu testlim ettiğim zaman hukuki işlem başlar mı? Ya da başlamış ise iptal olur mu ?
Siz gidip telefonu teslim edin, teslim etmezseniz daha büyük sorunlar olabilir, hele ki hakkınızda bir soruşturma açıldıysa sizin için önemli bir durumdur bu.
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Siz gidip telefonu teslim edin, teslim etmezseniz daha büyük sorunlar olabilir, hele ki hakkınızda bir soruşturma açıldıysa sizin için önemli bir durumdur bu.
Ben gidip teslim ettiğimde hakkımda bir soruşturma açıldıysa kapanır mı? Çok korkuyorum herhangi bir ceza alır mıyım?
Önemli olan teslim etmek, zaten bir soruşturma varsa çok daha önemli. Şu vakte kadar teslim etseydiniz belki de bu korkuların hiç birine yer olmayacaktı ve huzurlu bir hayat sürecektiniz, o yüzden derhal teslim edin. Vakit kaybetmeyin.
Düşün ki bir evdesin ve yangın çıkmış. Yangın gittikçe büyüyor. Dışarı çıksam mı çıkmasam mı diye hesap yapmak nasıl tehlikeli ise, sizin için de durum buna benzer. en kısa zamanda derhal gidin, soruşturma varsa da yoksa da dava açıldıysa da açılmadıysa da her ne ise, gidip telefonu teslim etmek en hayırlısı. En zararla çıkmak için de bir avukatla birlikte gidebilirsiniz.