T.C Vatandaşlığından Çıkmak ve Sonra Girmek !
Merhabalar Sn Saygı değer hukukçular..Benim bir sorum olacaktı..Kendime veya ailemize özel bir yöntemle AB Ülkelerinden birine vatandaşlık alma durumum var..Yani ikili görüşmelerimizde bize söyledikleri belli başlı 2-3 tane kriteri yerine getirebilirsek ( yerine getirebileceğimiz kriterler) vatandaşlık alabileceğimizi söyledik..Şöyle bir durum var..Maalesef sabıkam var ve bu konu beni çok üzüyor maalesef..Küçükken yaptıgımız bir hata hep önümüze çıktı bugune kadar..Vatandaşlık veren ülke bunu sorun etmiyor tabi ki..Sizinde bildiğiniz gibi '' sabıkalı insanlar yurt dışına çıkamaz'' yada Sabıkalı insanlar vatandaşlık alamaz'' diye bir kanun yok..Bu tamamen o ülkenin isteğine bağlı birşey..Benim sormak istediğim şey ise bu ülkeden vatandaşlığı aldığımda T.C vatandaşlığından çıkmak istiyorum..Ve 1-2 yıl sonra tekrar T.C vatandaşlığına tabi olmak istiyorum..Şunu sormak istiyorum..Vatandaşlıktan çıktıgım zaman bana dair ne varsa resmi olarak yok olacak..Çünkü artık bu ülkeyle bir bağım olmayacak..Bu ülkede yaşayan birsi olmayacağım..Tekrar vatandaşlığa girdiğim zaman sabıkam veya adli sicilim temiz olur mu onu merak ediyorum ? Bu konuda bilgisi olan sayın hukukçulardan bir cevap bekliyorum..İyi akşamlar..Saygılarımla
Cevap: T.C Vatandaşlığından Çıkmak ve Sonra Girmek !
Olmaz tabii ki. Sizin vatandaslik dosyaniz imha edilmiyor, sadece kapatiliyor. Benzer sekilde adli kayitlariniz da yasal süre dahilinde saklaniyor. Bu demek oluyor ki, vatandasliga yeniden basvurdugunuzda kapanan dosyaniz yeniden aciliyor ve aktif hale geliyor. Birseyin silinme durumu sözkonusu degil.