Sahte imza ile fatura kesilmesi
merhaba.
imzamı taklit ederek birileri benim faturamdan birilerine fayda sağlamak için 15000 lira fatura kesmiş. vergileri bana ulaştı.bende savcılığa durumu bildirdim.kamu davası açıldı. bundan sonra ne olucak.faturayı kesen ve faturayı alanın durumu ne olur.bana doğan vergiler düşermi.avukat tutma şansım yok malesef ne gibi taleplerde bulunmalıyım. ilgileneceğinizi umarak tşk ederim.
Cevap: Sahte imza ile fatura kesilmesi
Konuyu savcılığa bildirdiğinizi vergi dairesine dilekçe ile bildirin. Muhasebeciniz o faturaları beyan etmemiştir zaten..Etmişse de düzeltme beyannamesi versin.
Öncelikle selamlar.
mağdur olduğum ve benzer bir konuyu paylaşmak istedim.
çok kötü zamanlar geçirmekteyim ve ne yapacağımı bilemez durumdayım.
konunun gelişim süreci şöyle,
2006 yılında kurulumunu yaptığımız LTD şirketi gayri faal olarak tutmakta idik.
sonra bi tanıdığımız olan birine devretmek üzere niyetlendik. tanıdık olduğu içinde güvendik.
fazla parasının olmadığını söyleyerek sadece adres değişikliği yapalım dedi. bizde olur dedik.
hemen akabinde hisse devri yapmak üzere adres değişikliğini şubat 2009da yaptık.
bu kişi bizden çeşitli bahanelerle istediği belgeler ile nisan 2009da şirket adına fatura bastırmış.
bize haber vermediği gibi işyerinde fark ettiğimiz üzere nasıl olsa alacağını şu anda kullanılmadığını söyleyerek sorun olmadığını söyledi. ağustos ayına kadar zaman harcayarak bizi oyaladı. ve hisse devrini yapmadı.
Bizde o arada başka birisine devretmek üzere var olan evraklar ile birlikte faturaları aldık. yeni alacak olan kişilere faturaları vermedik.
yeni alacak kişi firma üzerinden kredi çekemeyince firmayı geri vermek istedi ve bizde 17 eylülde geri aldık.
bu esnada başka birileri almak istediğini söyleyerek irtibata geçti ve noterden sonra devir teslim esnasında faturalar ile birlikte 1 Ekimde evrakları teslim ettik.
(imzalı bir tutanak ile)
ancak sonradan bu adamların ilk faturaları bastıranların adamları olduklarını öğrendik.
bu devir işleminden önce biz 25 eylülde boş beyanname verdik. bu adamlar 26 eylülde düzeltme beyannamesi vererek eylül ayına fatura kesmişler.
şu anda vergi denetmeni aracılığı ile inceleme aşamasında. 1 Ekimden önceki 5 günlük zaman diliminde müdür ben göründüğüm için eylül ayında kesilen faturalardan sorumlu tutuluyorum.
25 eylüle kadar gayrifaal ve boş görünen bir firma birden bire 100binlerce liralık iş yapmış olarak görünüyor.
vergi denetmenince iyi yönde bir kanaat oluşmuş gibi görünsede bu bilgilerin ışığında başıma ne geleceğini(mahkeme-savcılık-ceza) çok merak ediyorum.
konu ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim...
düzeltme beyannamesi verildi diyorsunuz ama kim imzaladı bu beyannameyi? kesilen faturayı kim düzenledi ? şirket g faal derken vergi dairesinden g faal işlemimi yapıldı yoksa siz boş beyanname verip bunamı gayri faal diyorsunuz ? sizin bence konunuz biraz uzun ve detaylı olduğu için burada cevap aramakla uğraşın ama aynı zamandada bir mali müşavirle görüşün derim. çünkü olayla ilgili yüzyüze sorulup konuşulacak şeyler var.
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
düzeltme beyannamesi verildi diyorsunuz ama kim imzaladı bu beyannameyi? kesilen faturayı kim düzenledi ? şirket g faal derken vergi dairesinden g faal işlemimi yapıldı yoksa siz boş beyanname verip bunamı gayri faal diyorsunuz ? sizin bence konunuz biraz uzun ve detaylı olduğu için burada cevap aramakla uğraşın ama aynı zamandada bir mali müşavirle görüşün derim. çünkü olayla ilgili yüzyüze sorulup konuşulacak şeyler var.
düzeltme beyannamesini alan kişilerin muhasebecisi yapmış.
kesilen faturaları alan kişiler yapmış.
gayri faal derken, şirket duruyor ama herhangi bir çalışma yok. en son ocak 2009 da ufak bir fatura kesiliyor, noterden basılma kendimize ait koçan ile. boş beyanname veriliyordu. en son zaten boş beyannameyi biz veriyoruz. sonrasında alanlar beyanname girmeye çalışıyolar sistemde zaten var olduğu için sistem düzeltme beyannamesi olarak işlem yapıyor.
siz 1 ekimde noter devri yaptık diyorsunuz. sanırım ticaret sicilden işleminizi yaptırmadınız. herneyse 1 ekimde devir yaptıysanız onlar eylüle fatura kesemezler işin püf noktası burda. yani geçmiş döneme sahte belge düzenlemiş oluyorlar (siz çünkü döneminizde böyle satış olmadığını söylüyorsunuz) dediğim gibi mali müşavir ile görüşüp gereken suç duyurularında bulunun. aynı şekil maliyeyede şikayet dilekçenizi verin
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
siz 1 ekimde noter devri yaptık diyorsunuz. sanırım ticaret sicilden işleminizi yaptırmadınız. herneyse 1 ekimde devir yaptıysanız onlar eylüle fatura kesemezler işin püf noktası burda. yani geçmiş döneme sahte belge düzenlemiş oluyorlar (siz çünkü döneminizde böyle satış olmadığını söylüyorsunuz) dediğim gibi mali müşavir ile görüşüp gereken suç duyurularında bulunun. aynı şekil maliyeyede şikayet dilekçenizi verin
1 ekim noter devri oldu, 2 ekimde ticari sicil işlemi yapıldı.
şu anda vergi denetmeni inceleme yapmakta. karşıt incelemeleri de yapıyor.
dediğiniz gibi şikayettir suç duyurusudur bakmak lazım.
nasıl sonuçlanacak ve bana nasıl bir sıkıntı yaratılabilinir merak ediyorum.
Öncelikle siz rahat olun. Yeni bastırılan faturaları siz teslim almamışsanız ve kesilen faturalarda da imzanız yoksa ortaya çıkan suçta cezada sizi ilgilendirmeyecektir. Ancak burada durumunuzu ıspat edecek belgeler ve imzalar önemli. Ayrıca sizin ilk beyannameyi kendi muhasebeciniz düzeltme beyanını ise yeni muhasebeci verdiyse burada da bir sorun ortaya çıkacaktır. Yeni muhasebeciye neye göre beyanname verdiği sorulur.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle siz rahat olun. Yeni bastırılan faturaları siz teslim almamışsanız ve kesilen faturalarda da imzanız yoksa ortaya çıkan suçta cezada sizi ilgilendirmeyecektir. Ancak burada durumunuzu ıspat edecek belgeler ve imzalar önemli. Ayrıca sizin ilk beyannameyi kendi muhasebeciniz düzeltme beyanını ise yeni muhasebeci verdiyse burada da bir sorun ortaya çıkacaktır. Yeni muhasebeciye neye göre beyanname verdiği sorulur.
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
bu bastırılan faturalar gayet nizami ve kayıtlı olduğu için vergi denetmeni onlar bizimmiş gibi davranıp o şekilde ifadeye dahil etti.
son olarak faturaları devir alan kişilere vermemiz ve aramızda yaptığımız tutanak ile belirlediğimiz için iyi bir tutum oldu.
şu anda tek sıkıntı karşıt incelemeye giren firmaların tembihli bir şekilde faturayı benden aldıklarını iddia ederler mi diye endişe ediyorum.
bu kadar organizasyon yapan onuda yapar mı diye aklıma gelmiyor değil. hatta fotomu bile bulup ismen cismen bu kişiden aldık derler mi???
gerçi faturalarda benim imzam olmadığı için belirleyici olabilir ama işte isim olarak adımı kullanırlarsa ne olur merak ediyorum.
endişeliyim...
Böyle ifade verirlerse sizin için çok kötü olur. Bir kaç firma faturayı sizden aldığını iddia ederse büyük ihtimal hapis cezası alırsınız.