Kiracım Limited Şirketi kuracakmış Kira sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?
Herkese Selamlar. Sorum uzun olacak şimdiden kusura bakmayın. Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sahibi olduğum vereseli(hisseli) dükkanda 7 aydır bir kiracım var. İşyeri Kira sözleşmesi ''gerçek kişi'' üzerinden ismine yapıldı. Ancak bu ay kendisinin Limited şirketi kuracağı bilgisini verdi. Dolayısıyla kira sözleşmesini yenilemek istedi.
sorularımı maddeler halinde sormak istiyorum;
1. Eski sözleşme fesh edilecek mi? Fesh edilirken '' dükkan boş olarak teslim edilmiştir'' ibaresi olmalı mı?
2. Kiracımın Yeni şirket kurmak için nasıl bir sözleşme yapılmalı? Yani geçici mi olacak, kalıcı mı? Sicil kaydı vs... bilgileri alınana kadar mı olacak? Kaşe de yok, kaşe şirket kurulduktan sonra yapılacak tahminim. (bu konuda hiç bilgim yok)
3. geçici kira sözleşmesinden kastım, zannedersem şirket kurması için dükkan adresini bildirir bir sözleşme gibi mi olacak. Çünkü şirket hakkında hiçbir bilgi hali hazırda olmayacağından, kiracı kısmına şirket ismi el ile yazılacak. Yoksa kira bedelleri vs. herşey yazılacak mı?
4. şirket üzerine yapılan kira sözleşmelerinde kaşe üzerine mi, altına mı imza atılır?
3. Geçici bir sözleşme olacak ise normal sözleşme gibi (özel hususlar, genel hususlar, kefil gibi maddeler bu geçici sözleşmeye eklenecek mi, yoksa kiracım şirket olduktan sonra şirket adına yeni bir sözleşme mi yapılacak?)
4. Ben başka bir ilde olduğumdan Kira sözleşmesini Kargo aracılığı ile Gönderip alarak yapmak isteniyor. Bu işlem doğru olur mu, yoksa işyeri adresinde karşılıklı birbirimizi görerek mi olmalı?
Yine Kira sözleşmesi hakkında başka bir soru sormak isterim;
Bu dükkanın kiraya verilmesi vekaleten bendedir. Ben de aile ferdiyim. Kira benim üzerime yatıyor ben de pay sahiplerine bölüp gönderiyorum. Ancak bu kez kiracımın kirayı yatırırken herbirimize bölerek yatırmasını istiyorum. Bunu kira sözleşmesinde madde olarak mı yazmalıyım ( yani kiraya veren ben, ama kiranın yatırılacağı hesaplar ben dahil şu şekilde -gibi), yoksa kira sözleşmesine diğer hak sahipleri de '' Sözleşmedeki - Kiraya veren - kısmına imza atarak mı hazırlanacak?
Beni konularda aydınlatırsanız çok memnun olurum. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Cevap: Kiracım Limited Şirketi kuracakmış Kira sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?
Yeni şirket ile kira sözleşmesi imzalayarak tahliye taahhüdü almanızı tavsiye ederim.