Veterinerlerin ihmali yüzünden kedinin ölümü
Değerli hukukçular merhaba.
Öncelikle bu metni, vicdanlarınıza seslenerek yazıyorum, akıl alacağım danışacağım kimse yok, ne olur yardım edin.
1 numarada oturan komşumla beraber arka bahçede beslediğimiz kedilerden birisine 3 köpek saldırıyor, komşum köpekleri kovalayıp kediyi Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Acil Servisine götürüyor. Veteriner beyle üç stajyerini uykusundan uyandırıp hayvanın başına götürüyor, 50 dakika boyunca hayvana can çekiştiriyorlar, hayvan ölüyor. Beyefendi uykusundan uyanamamış olacak ki öldükten sonra bile müdahale etmeye devam ediyor, 20 dakika boyunca damar yeri açamıyor. Komşum, 'Nasıl olsa sokak kedisi, cins kedi olsa böyle yapmazdınız' dediğinde ise güvenlik görevlileri çağırılıyor. Güvenlikler komşumu (komşum bayan) dövmeye kalkınca komşum 155'e ihbar ediyor. Altındağ ilçe emniyete bağlı olduğunu sonradan öğrendiği bir ekip geliyor, polis memurları 'Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, insan da ölüyor ne yapalım' diyerek komşumun üzerine gülüyor.
Bayan hepsinden şikayetçi, BİMER'e şikayet etmiş, bu konuya adli olarak yapılabilecek herhangi bir şey var mıdır? Suç duyurusunda bulunabilir mi? Bulunsa sonucu ne olur? Teşekkür ederim.
Cevap: Veterinerlerin ihmali yüzünden kedinin ölümü
Öncelikle başınız sağolsun, rahmetlinin mekanı cennet olsun inşaallah ışıklar içinde uyusun Allah taksiratını affetsin çok üzüldüm. Konuyla ilgili olarak size bimerden dönüş yaparlar suç sayılacak bir eylem varsa şikayetinizi savcılığa sevkederler. Olumlu bir dönüş olmazsa savcılığa giderek; güvenlik görevlileri hakkında kasten yaralama tehdit hakaret vs den, veterinerler hakkında taksirle öüme sebebiyet vermek suçlamalarından şikayetçi olabilirsiniz, mevlam sabır versin.
Sayın Oğuz. Dönüşünüz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Şimdi öyle bir giriş yapmışsınız ki dalga mı geçmişsiniz, gerçekten mi üzülmüşsünüz, şu anki durumumdan dolayı doğru yorumlayamıyorum, ama doğumundan itibaren her an yanımda olan o zavallı, bazıları için bir önem arz etmese de benim hayatımın bir parçasıydı. Her neyse, teşekkür ederim.
Elbette üzüldüm ben kedileri çok severim, köpeklerin kedilere saldırıp feci şekilde ölümlerine sebep olmalarına çok şahit oldum o yüzden sevmiyorum köpekleri hani elime geçseler yapacağımı da biliyorum onlara ama korkuyorum da bazıları hiç sağlam ayakkabı gibi görünmüyor, neyse tekrar taziyelerimi iletirim.
Üzüldüm. Başınız saolsun.