Alınmamış yurt hizmeti , zorunlu bırakma halinde senetler ile ne yapabilir?
İyi günler öncelikle umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ben öğrenciyim , devlet yurdu çıkmama sebebi ile hiçbir kurum kuruluş ve cemaatle ilgisi olmayan özel kız yurduna kaydoldum. 3 yıl bu yurtta kaldım. Son yılımda yani bu yıl , gerek ailemin maddi sıkıntıları gerekse beni isteğim ile başka bir ile yatay geçiş yapma durumunda kaldım ve yaptım.
Yurt müdürü keyfi değil yatay geçiş yaptığımı biliyor , edevlette öğrenci belgemi de gördü fakat yerime biri bulunana kadar asla senetleri vermeyeceğini , 3ay da biri bulunmazsa 3ay ücreti benim ödeyeceğimi söylüyor. Buna hakkı var mıdır ? Sonuçta senet de imzalasam , öğrenciyim ve başka bir ile geçiş yaptım keyfi değil , benim hiç mi bir toleransım mı diyeyim yapacak bir şeyim yok .. ??
Cevap: Alınmamış yurt hizmeti , zorunlu bırakma halinde senetler ile ne yapabilir?
Sözleşme dört yıllık mıydı? Sözleşmede fesih halinde ne yapılacağı yazıyor mu?
Dikkatli okumadan imzaladığınız belgelerde bunu kabul etmiş olabilirsiniz.
Cevap: Alınmamış yurt hizmeti , zorunlu bırakma halinde senetler ile ne yapabilir?
Yok hayır her sene yeni senetler imzalıyorduk. Ben bu gelecek yıl için imza attım. Yazıyordu ama tam olarak hatırlamıyorum , eğer sözleşmede senet iptali yaptırılamaz , kalmazsam bile ödeme yapacağım bile yazsa , yine de hiçbir şansım yok mudur ? Sonuçta geçtiğimiz yıl yani kaldığım süre içinde ödemelerimi düzenli yaptım. Başka bir ildeki üniversiteye geçiş yaptım , yani keyfi de değil. Hiç şansım yok mudur
Sizin durum mücbir sebep olarak değerlendirilebilir, noter ihtarnamesi ile durumu yurda bildirmelisiniz. Aksi halde yurt bilmiyordum diyebilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi