Gerçeğe aykırı adres bildirim beyanı hakkında
İyi günler değerli forum üyeleri,
Uludağ üniversitesinde öğrenciyim.
İyi günler bu konuyu daha önce dile getirmiştim. https://www.hukuki.net/showthread.php...asi&highlight= linkte belirttiğim gibi.
Anlamadığım bir nedenden dolayı 842 tl cezayı yemiştik.3 aydır ben bu borcu öğrenciliğim nedeniyle ödüyemiyorum.Yalnız adresi düzelttim şu an yeni taşındığım bir yerde adresimi güncelledim.
Sizlere soracağım soru bu borcu ödemezsem ne olur ? Cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum...
Cevap: Gerçeğe aykırı adres bildirim beyanı hakkında
amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanuna göre takibe girişilir
yani biraz daha açıklar mısınız anlayacağım dilde :) hapse mi gireceğim yani :)
Size ödeme emri geldi mi ? Amme alacakları tahsili usulünde icradan hapise kadar çeşitli yollar var. İşlem sırasını bilmeden birşey söylemek mümkün değil ki. Şu olur demek yanıltıcı olur
Alıntı:
Fatih Han Terzioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Size ödeme emri geldi mi ? Amme alacakları tahsili usulünde icradan hapise kadar çeşitli yollar var. İşlem sırasını bilmeden birşey söylemek mümkün değil ki. Şu olur demek yanıltıcı olur
Şu ana kadar herhangi bir ödeme emri gelmedi.Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalıyorum.2. sınıf öğrenciyim.Anlıyamıyorum bir öğrenci neden gerçeğe aykırı beyan versinki.Bakalım fakülteden gelip alırlar belki beni :)
cevap verecek kimse yok mu acaba :(