-
Okuldan atılmak
Oncelikle yazıyı okuyan herkese ben ve arkadaslarım adına tesekkur ederim.Simdi direk soruma geciyorum.
Ben ve arkadaslarım Gazi Uni. Tıp Fakultesinde okumaktayız.Hepimiz 2000girisliyiz.Yani 6senedir bu okuldayız.Egitim suresi 6sene ve 9senede bitirmek mecburi.Bizler 6.sınıfa gecerken okuldan uzaklastıralacagız.Bunlar genel bilgi.
Simdi isin can alıcı kısmına geliyorum.Gecen senenin basındaki yonetmelikte 9senede ogrenci eger 6.sınıfa gecerse 1sene okuma hakkı verilirdi.Bu madde haziranda degisitirilerek 9senede okulu bitiremeyen ogrenci hangi sınıf/stajda olursa okulla ilisigi kesilecek oldu.Fakat is bununla bitmedi.12eylul toplantısında madde 4e ek yapılarak 6senede 3.sınıfı gecmek mecburi kılınması planlanıyor.Biz 10-15kisi kadar 2.sınıf ogrencisiyiz.Artı 7.senesinde 3.sınıfı okuyan arkadas var.Okul yonetimi hepimizin bu sene sonunda okuldan uzaklastırılacagını soyluyor.Bizim kazandıgımız senede bunlardan sadece egitim suresini 9senede bitirme zorunlulugu vardı.Simdi sorumlarıma geciyorum.
1.Bu yonetmelik bizi baglar mı?
2.Hukuki bir hakkımız var mı?Dava acabilir miyiz?
3.ODTU'de boyle bir durum olmus idari mahkeme kararıyla okula ogrenciler geri alınmıs.Bunun dava dosyası bizim isimize yarar mı?
Lutfen biri bize yardım etsin.Egitim hakkımızı elimizden alıyorlar.Tesekkurler...
-
Re: Okuldan atılmak
kimsenin eğitim hakkını almaya hakkı yok